Espanya supera els 220.000 contagiats de Covid-19 diagnosticats mitjançant PCR

La xifra de morts diaris a Espanya repunta amb 244 noves defuncions, 59 més que dimarts.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha informat que a Espanya s’han notificat, de moment, un total de 220.325 casos de Covid-19 confirmats amb PCR. Són 685 de nous des de dimarts, cosa que suposa un increment del 0,31%.

Pel que fa a les víctimes mortals, la xifra ha pujat a Espanya en les últimes 24 hores amb 244 noves defuncions, un augment respecte a la dada de dimarts, quan se’n van registrar 185. Fins ara, les víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia arriben a 25.857, un 0,95% més que dimarts.

A més, en les últimes 24 hores han rebut l’alta 2.516 infectats amb coronavirus. D’aquesta manera, són ja 126.002 les persones que s’han curat.

Si s'inclouen els casos amb malaltia de Covid-19 i les persones amb test d'anticossos positiu sense símptomes en el moment de la prova, els contagis a Espanya ascendeixen ja a 253.682.

A hores d'ara, als hospitals espanyols hi ha 120.466 malalts per coronavirus, 857 més des de dimarts. Els ingressats a les unitats de cures intensives (UCI) s'han incrementat en 51 persones i ara hi ha un total d'11.082 pacients a les UCI.

Dels nous contagis, n'hi ha 37 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 10.537, amb 1.302 víctimes mortals (13 en les últimes 24 hores). Des de l'inici de la pandèmia, s'han curat 7.747 persones.

Els centres sanitaris agrupen la majoria de nous casos

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha apuntat que en l'evolució de la pandèmia és habitual experimentar ondulacions en el nombre casos i decessos, com és el cas d'aquest dimecres, on pugen els morts i baixen els positius. Tot i això, la tendència a la baixa es manté i en huit autonomies s’han notificat un o cap cas.

Simón ha detallat que on més casos de Covid-19 nous s'agrupen és en els centres sanitaris i, per tant, l'objectiu és “evitar la transmissió en hospitals”.

La transmissió a Espanya, a partir de l'última setmana de febrer

Respecte a la circulació del virus a Espanya, Simón ha recordat que el primer cas va ser el 31 de gener. “És possible que n’arribara algun abans, però no va generar cap brot identificable en aquell moment”, ha assenyalat. La transmissió a Espanya va tindre un nivell suficient “en l'última setmana de febrer”, ha assegurat.

Finalment, l'epidemiòleg ha reiterat la necessitat de ser prudents per a no tirar per terra tot l'esforç realitzat per a parar la Covid-19.

També et pot interessar

stats