Espanya suma el rècord de nous casos amb 8.571, però baixen les morts en un dia

La pandèmia continua avançant i deixa 56.188 contagis i 4.089 víctimes mortals, mentre que les altes pugen el 30%.

VÍDEO | Espanya suma el rècord de nous casos amb 8.571, però baixen les morts en un dia

L'avanç de la pandèmia de coronavirus continua avançant a Espanya i suma la xifra rècord de 8.571 nous casos de coronavirus en només un dia. Arriba així als 56.188 contagis, un 18% més que el balanç de la jornada anterior, i supera la barrera psicològica dels 50.000 contagis.

Espanya comptabilitza en les últimes 24 hores altres 655 morts per coronavirus, que eleven la xifra a 4.089, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat. No obstant això, el nombre és menor al d'aquest dimecres (83 menys), quan es van sumar 738 noves víctimes i això va fer que Espanya superara en morts la Xina i es convertira en el segon país del món en el rànquing de víctimes, només per darrere d'Itàlia.

A més, hi ha 7.015 pacients en total que han superat la malaltia del Covid-19 i un total de 3.678 pacients estan ingressats en unitats de vigilància intensiva (UCI). La bona notícia arriba en la part de les altes hospitalàries, que en l'últim dia es disparen un 30%: l'han rebuda 1.648 pacients més.

Dels nous casos registrats en tot l'estat, 584 són a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 3.200 i 167 persones mortes, 24 més en les últimes 24 hores, segons les dades de la Conselleria de Sanitat Universal.

Ja s'han curat un 12% dels malalts

L'increment de casos nous és del 18%, segons ha assegurat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri, Fernando Simón, en la roda de premsa telemàtica posterior a la reunió del Comité de Gestió Tècnica del Coronavirus. Segons afirma, "es manté la tendència dels últims dies i per davall de l'observat en setmanes anteriors".

Simón ha ressaltat com una dada positiva que s'han curat ja un 12,5% dels casos, "una xifra que s'incrementa cada dia". Un total de 31.912 persones infectades estan hospitalitzades.

Quant a les víctimes, Sanitat ha informat que un 67% dels morts són persones majors de 80 anys i fins a un 87%, majors de 70 anys.

Els casos creixen però s’alenteix l’increment

El Ministeri de Sanitat manté l’expectativa que s’aconseguisca el pic de contagis en els pròxims dies, ja que els nous casos continuen creixent però és ralentitza l’increment. Com a arguments, ha destacat les tendències que mostren una estabilització després de 12 dies de confinament. En qualsevol cas, ha apuntat que eixe pic no suposaria encara una descàrrega per als sistemes hospitalaris, ja que les dades d’hospitalitzacions encara van per darrere de les de la transmissió.

També et pot interessar

stats