Espanya suma el rècord de 769 víctimes mortals en un dia i un total de 4.858

La dada positiva és que hi ha 700 persones infectades menys que dijous, i la xifra total supera els 65.000.

Casos de coronavirus a Espanya

El coronavirus continua avançant a Espanya i s'ha convertit ja en la crisi sanitària més gran dels últims anys. La xifra de noves morts continua creixent i, tot i que dijous l’increment va disminuir, divendres recupera la tendència a l'alça i assoleix el rècord fins ara: 769 en només 24 hores. Suposa un augment en el nombre de víctimes, després que aquest dijous hi haguera 655 morts i dimecres 738. En total, 4.858 persones han perdut la vida fins ara, i això situa Espanya com el segon país del món amb més víctimes mortals, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat.

La dada positiva és que hi ha un descens en el nombre de casos nous: se n'han registrat 7.871 en les últimes 24 hores. Són 700 casos menys que dijous, quan es va arribar al rècord de 8.571 casos. L'increment de positius aquest divendres és del 14%, el més baix de les dues últimes setmanes. El nombre total de persones amb Covid-19 és de 65.059.

A més, hi ha 9.357 pacients en total que han superat la Covid-19. 2.342 altes són de les últimes 24 hores, que suposa un augment del 33,3% respecte de la xifra del balanç anterior. Un total de 4.165 pacients estan ingressats en unitats de cures intensives (UCI). És un 13,2% més, després que aquest divendres haja augmentat la xifra en 486.

Dels nous casos registrats a tot l'Estat, 332 són a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 3.532 i 198 persones mortes, 31 més en les últimes 24 hores, xifra més gran de morts en un dia, segons les dades de la Conselleria de Sanitat Universal.

Les altes quasi dupliquen les morts

Les altes quasi dupliquen les morts

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri, Fernando Simón, ha assegurat, després de la reunió del comité de gestió tècnica del coronavirus, que l’increment del 14% és “inferior” al dels dies anteriors i que es manté aquesta “tendència suau”. “És una bona dada que ens dona esperances”, ha dit, però ha demanat prudència amb les dades.

Quant a les víctimes mortals, Simón ha assenyalat que encara que han crescut en nombre, “l’increment percentual és el mateix i hi ha una estabilització”. Una altra dada esperançadora per al Ministeri de Sanitat són els 9.357 pacients donats d’alta, “que és quasi el doble dels morts”, ha remarcat Simón.

Més de 9.000 sanitaris contagiats

El Ministeri de Sanitat ha informat que en aquests moments hi ha 9.434 sanitaris infectats. “Una xifra alta respecte a altres països i que és una de les preocupacions que tenim”, ha assenyalat Simón. També s’ha donat a conéixer que hi ha 282 agents de la Guàrdia Civil amb el virus i 172 de les forces armades.

Cada comunitat arribarà al pic en moments diferents

Simón ha tornat a incidir que fa la sensació que Espanya s’acosta progressivament al pic, “però no sols cal arribar, sinó que cal baixar i que aquest descens de la transmissió siga estable”. A més, ha assenyalat que cada comunitat autònoma arribarà al pic “en diferents moments”.

Un dels objectius és garantir hi ha haja un nombre de llits UCI disponibles. Per a això, algunes de les mesures que cal implementar, segons ha avançat, és mantindre les distàncies de seguretat en els treballs i també dins de les famílies, en aquells casos en què hi haja persones amb simptomatologia.

Estudi del nombre real de casos a Espanya

Des del Ministeri de Sanitat tenen previst fer estudis per a saber el nivell de transmissió comunitària i tindre un quadre real de nombre total de les infeccions a Espanya. “No sabem quanta gent ha sigut afectada, això és el que esbrinarem quan estiguen disponibles els tests serològics, i ens permetrà saber el percentatge de població que té una certa immunitat”, ha assenyalat Simón. Segons ha explicat, el virus més semblant, el de laSARS, generava una immunitat d’un any.

També et pot interessar

stats