Espanya no suma cap nova mort per primera vegada des del 3 de març

El Ministeri de Sanitat ha notificat 245 noves hospitalitzacions i 9 ingressos a l’UCI en els últims 7 dies.

Casos de coronavirus a Espanya

La xifra de nous casos de coronavirus a Espanya continua la tendència a la baixa. Després de detectar-se ahir diumenge 96 nous contagis, aquest dilluns se n’han notificat 71, la xifra més baixa des del 3 de març, quan se'n van registrar 40.

A més, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat que “és esperançador” que, durant els últims set dies, 12 comunitats autònomes hagen registrat menys d’un cas al dia. D’acord amb l’últim balanç de dades que ha donat el Ministeri, la xifra total de persones contagiades ascendeix així a 239.638 casos a l’Estat espanyol.

Així mateix, el doctor Simón ha insistit en el fet que continue reduint-se el temps entre l’inici dels símptomes dels pacients contagiats i la primera consulta, 24 hores, i entre el contagi i el diagnòstic, que també és de 24 hores, cosa que permet agrupar els casos, la ràpida actuació per a aïllar-los i, en definitiva, identificar els focus i adoptar mesures en el col·lectiu contagiat, sense necessitat d’implantar iniciatives que afecten gran part del territori.

Quant a les defuncions vinculades a la Covid-19, segons les últimes dades del Ministeri de Sanitat, aquest dilluns han informat de 35 defuncions més per Covid-19. No són morts diàries, sinó de persones que han faltat els últims set dies. Fernando Simón ha aclarit que aquest dilluns no s’ha notificat cap defunció referida a ahir diumenge, cosa que, a pesar que les comunitats autònomes poden retardar la comunicació dels casos, ha qualificat com “una dada molt, molt favorable”.

En total, a tot l’Estat han perdut la vida 27.127 persones. A pesar de l’augment de vora 40 morts, la xifra total s’ha mantingut igual a causa de la revisió que el Ministeri fa diàriament d’aquesta xifra. És la primera vegada des del 3 de març que no es notifica cap nova mort en 24 hores.

D’altra banda, Sanitat ha notificat 245 noves hospitalitzacions en els últims 7 dies. Així, als hospitals espanyols ara hi ha 123.879 persones ingressades. També es manté la tendència del nombre d’ingressos a l’UCI, amb 9 més, fins als 11.399 actuals.

Es prepara la tornada a l’escola

D’altra banda, el responsable del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha apuntat que les comunitats autònomes tindran “a mitjans o finals de mes” una guia amb les recomanacions sanitàries que han d’aplicar el pròxim curs escolar per a garantir la seguretat sanitària als centres educatius.

Aquesta és una de les conclusions a què han arribat els responsables del Ministeri de Sanitat i del d’Educació, en la reunió d'aquest dilluns per a plantejar els riscos que comporta la situació sanitària i l'adaptació a l’entorn educatiu. Simón no ha detallat en què consistiran aquests consells.

També et pot interessar

stats