Espanya suma 7.955 nous casos i 325 nous morts per Covid-19 en l'última jornada

Els llits ocupats per malalts de coronavirus representen el 9,64% del total i els que s'ocupen a les UCI se situen en un 22,44%.

Ciutadans caminant pel centre de Barcelona.
Ciutadans caminant pel centre de Barcelona. / Enric Fontcuberta (Efe)

La segona onada de la pandèmia de coronavirus està en retrocés a Espanya. El balanç que cada dia envia el Ministeri de Sanitat ofereix una tendència actualment cap al descens d'unes xifres que a partir de la segona meitat del mes d'octubre marcaren els seus pics més elevats. Sanitat ha detallat aquest dijous que Espanya ha sumat en les últimes 24 hores 7.955 nous casos i 325 morts més per Covid-19.

La millora de les dades té el seu clar reflex en la pressió hospitalària, que continua baixant. Aquest dijous, els malalts de Covid-19 suposen un 9,64% dels ingressats als hospitals espanyols. A les UCI la situació és més complicada encara, però també millora un poc cada dia. En el balanç d'aquest dijous els malalts de Covid representen un 22,44% del total de pacients de les unitats de cures intensives.

I en un sentit semblant, continua evolucionant la incidència acumulada, que actualment se situa en 188,7 casos per cada 100.000 habitants. Aquest dimecres el ministre de Sanitat, Salvador Illa, la va situar en 193,26 casos.

Evolució correcta, però cal esperar a l'impacte del pont

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, ha valorat la bona tendència d'aquesta segona onada, però ha afegit que cal esperar a comprovar si hi ha un impacte del passat pont en les dades de contagis. "L'evolució a Espanya continua la mateixa tendència de descens de la setmana passada després d'haver arribat a incidències elevadíssimes de vora 700 casos per cada 100.000 habitants", ha contextualitzat. Simón ha tornat a dir que, en qualsevol cas, la situació encara no és bona i que la incidència està per damunt del que es pretén. "Les xifres no ens permeten relaxar-nos", ha incidit. Per més que sí que ha admés que aquesta tendència va disminuint la pressió sobre les UCI, encara que lentament.

Simón també ha valorat que fa una setmana que la xifra de morts en set dies està per sota de mil. "Són indicadors que van descendint molt lentament", ha dit sobre aquestes dades i sobre la pressió hospitalària. El responsable sanitari també ha valorat que Espanya és el país amb menor incidència d'Europa en un context de millora general.

També et pot interessar

stats