Espanya suma 7.118 contagis nous i 80 víctimes més

Quasi 2.800 infeccions es van diagnosticar ahir. El País Basc, Madrid i Navarra són les autonomies que comuniquen més nous casos.

Un parc d'una localitat de Navarra, comunitat on aquest dimarts han entrat en vigor noves restriccions per a posar fre a l'avanç de la pandèmia
Un parc d'una localitat de Navarra, comunitat on aquest dimarts han entrat en vigor noves restriccions per a posar fre a l'avanç de la pandèmia / Jesús Diges (Efe)

La pandèmia continua colpejant Espanya. El Ministeri de Sanitat ha notificat 80 defuncions més, de manera que la xifra oficial de víctimes creix fins a les 33.124 persones. Pel que fa al nombre de contagis, se’n sumen 7.118 més aquest dimarts.

D’altra banda, i respecte a la situació als hospitals, hi ha 11.297 pacients amb Covid-19 ingressats. De tots ells, 1.595 estan a les Unitats de Cures Intensives (UCI) que, a hores d’ara, es troben amb una ocupació mitjana del 18,80% de la capacitat. No obstant això, l’ocupació de llits en aquestes unitats de crítics és més elevada a Madrid, on el 38,22% dels llits ja estan ocupats, i La Rioja, amb el 36,67%. A la Comunitat Valenciana aquesta xifra baixa fins al 7,89%.

De les més de 7.000 noves infeccions que li consten al Ministeri, 2.759 es van diagnosticar la jornada anterior. Quasi una cinquena part, 508 contagis, els va notificar el País Basc, mentre que la Comunitat de Madrid ha aportat xifres semblants, amb 491 infeccions noves, i Navarra, 363. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa que ha oferit ha apel·lat als criteris sanitaris per a frenar els contagis a les comunitats més afectades: “Escolte arguments a l’esquerra i la dreta, però cap sanitari, i el virus es derrota amb criteris sanitaris”, argumentava.

Un 10,7% de les proves PCR són positives

D'altra banda, de les PCR fetes al conjunt de l'Estat entre el 3 i el 9 d’octubre, el 10,7% eren positives. Una xifra que evidencia, segons ha apuntat el director de Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, que “està estabilitzant-se la transmissió” i no “que s’estiga incrementant”.

Amb les xifres confirmades pel Ministeri de Sanitat, les persones que s’han contagiat a Espanya des del començament de la crisi sanitària són ja 896.086.

També et pot interessar

stats