Espanya suma 565 morts més per coronavirus

El recompte de contagis, que inclou positius amb símptomes i sense, arriba als 192.920.

Espanya suma 565 morts més per coronavirus
Espanya suma 565 morts més per coronavirus

Espanya ha registrat 4.499 casos nous de Covid-19 en les últimes 24 hores, entre positius amb símptomes i també sense símptomes, una xifra que representa quasi un miler menys que ahir, quan van ser 5.552 els infectats.

El Ministeri de Sanitat ha informat que l'increment de contagis per coronavirus es manté en un 2,4% i mostra una línia de la corba descendent amb alts i baixos des que es va decretar l'estat d'alarma, quan els increments estaven en un 20%.

El Ministeri de Sanitat ha incorporat una nova columna de dades amb els positius asimptomàtics detectats amb els nous tests ràpids, el que ha fet créixer el nombre de contagiats fins als 192.920. Si només s'agafen els infectats amb símptomes, la xifra de contagis nous ascendeix a 4.499, mentre que el total és de 191.726 si s'atén aquest criteri.

D’aquesta xifra, 1.194 corresponen als positius en aquests tests. Es tracta de persones amb defenses contra el coronavirus i immunes a la malaltia, segons ha informat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries Fernando Simón.

565 defuncions i 3.166 altes

Només set comunitats han aportat la xifra d'asimptomàtics, així que, de moment, no són completes. Açò implica un canvi en l'històric de dades degut a l'orde que Sanitat ha donat a les comunitats autònomes perquè envien desglossats també els casos de les persones que han superat la malaltia sense símptomes.

Des de l'últim balanç, a més, han mort 565 persones a tot l’estat, 20 menys que divendres. La xifra total de defuncions supera la barrera psicològica dels 20.000. Concretament, són ja 20.043 les víctimes mortals del coronavirus.

Pel que fa a les altes, ahir es van curar de la Covid-19 3.166 persones. El total de persones donades d’alta des que va començar la crisi és de 74.662.

A la Comunitat Valenciana, la notícia aquest dissabte és que hem sobrepassat la frontera dels 1.000 morts. Les persones contagiades són 10.117, mentre que les altes pugen a 4.306.

El virus tornarà a l’hivern

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha dit també que “és molt probable” que el coronavirus torne a brotar a l'hivern, encara que no hi ha “certesa”.

“És molt difícil pensar que podrem eliminar-lo i erradicar-lo completament del món”, ha assegurat Simón, que aquest dissabte, juntament amb el ministre de Ciència, Pedro Duque, ha explicat els xiquets i xiquetes la forma correcta de posar-se una mascareta i altres dubtes sobre la pandèmia.

Sobre la possibilitat que els més menuts puguen eixir de casa en la pròxima pròrroga de l’estat d’alarma, Simón ha indicat que, segons el reial decret, ja ho poden fer, sempre acompanyats d’un progenitor i quan el desplaçament estiga justificat, com per exemple, anar a comprar el pa.

“M’alegre que aquesta necessitat no s’haja instaurat en l’imaginari col·lectiu i les persones continuen fent un esforç per a mantindre l’aïllament”, ha dit Simón, que ha insistit que les mesures del confinament no poden eliminar-se d’un dia per a un altre, però sí relaxar-se i modificar-se a mesura que la pandèmia estiga controlada.

També et pot interessar

stats