Espanya suma 435 morts en les últimes 24 hores, un lleu increment respecte als últims dies

Els casos de Covid-19 s'eleven a 208.389, la qual cosa suposa 4.211 més, i un total de 21.717 persones han mort.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

Els casos de Covid-19 a Espanya s'eleven a 208.389, la qual cosa suposa 4.211 més, segons les últimes dades publicades pel Ministeri de Sanitat aquest dimecres. Un total de 21.717 persones han mort, 435 en les últimes 24 hores, 5 més respecte al dimarts, mentre que 85.915 ja s'han recuperat de la malaltia.

Aquesta xifra només inclou els positius que han desenvolupat la malaltia, però no les persones asimptomàtiques a les quals se'ls ha fet un test d'anticossos i que no tenien símptomes en el moment de diagnòstic. Si se sumen aquestes dades (1.307), les persones que han donat positiu són 209.706.

Així, s'ha produït un lleu increment en el nombre de morts respecte als últims dos dies, quan es van notificar 430, 399 i 410 defuncions. Això implica un creixement del 2% en les últimes 24 hores, una alça semblant a la que s’estava observant en els últims dies. La xifra de defuncions segueix per damunt de la barrera psicològica de les 400 diàries.

També puja el nombre de contagis, 243 més que dimarts, amb un augment del 2%. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, 33.153 professionals sanitaris s’han contagiat ja en tot l’Estat.

D’altra banda, 85.915 persones han superat la malaltia. Només aquest dimecres s’han notificat 3.401 altes, 1.473 més que dimarts, amb un increment del 4%. Els malalts que es recuperen són ja el 40,4% de total de persones contagiades.

L’increment dels ingressats en UCI és del 0,8% i el dels hospitalitzats de l’1,4%, en la línia dels dies anteriors. Quasi el 50% dels nous hospitalitzats o ingressats en UCI es localitzen a Catalunya.

Dels nous casos, n’hi ha 172 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 10.571, amb 1.112 víctimes mortals (18 en les últimes 24 hores). Des de l’inici de la pandèmia, s’han curat 5.011 persones.

Simón: "Som capaços de detectar més casos i de manera més precoç"

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat que quasi la meitat dels nous contagis han sigut detectats amb les proves serològiques. Per tant, s'estan tenint unes de les capacitats per a començar a pensar en una transició, com "és la capacitat de detectar, diagnosticar i aïllar tots els casos, siguen greus o lleus", ha assenyalat. "Som capaços de detectar més casos i de manera més precoç."

D'altra banda, Simón ha detallat que, encara que el nombre de morts diaris està per la xifra dels 400 quan la setmana anterior estava en 500, és una xifra que "preocupa" a les autoritats sanitàries.

L'epidemiòleg ha explicat que hi ha un descens important de la transmissió que cal verificar per a anar incorporant mesures d'alleujament. "Fins ara, la consigna era "Queda't a casa". "D'ací a poc, s'hauran d'assumir més responsabilitats de precaució en l'àmbit individual, perquè els comportaments de risc siguen com menys, millor", ha advertit.

Repartiment de dos milions de mascaretes als transportistes

Des del comité de gestió tècnica del coronavirus s'ha informat que continua el procés de repartiment de dos milions de mascarates a professionals del transport, que se sumen a l'1,8 milions repartits. Així, el Ministeri de Transport dona per conclòs el seu compromís de proveir al sector.

També s'ha informat que el nivell de reducció de trànsit està entorn del 70% respecte a un dia abans a l'estat d'alarma i que ha arribat un avió de l'exèrcit amb material sanitari que ha donat Estònia.

D'altra banda, també s'ha indicat que hi ha un dispositu policial de cara a la festa musulmana del final del ramadà, perquè no es duga a terme cap acte contrari a l'estat d'alarma.

També et pot interessar

stats