Espanya suma 42.360 casos i supera els dos milions de contagis

El Ministeri de Sanitat comunica que la tendència continua ascendent i xifra la incidència en 321 casos.

Personal sanitari pren la temperatura a un home.
Personal sanitari pren la temperatura a un home. / Zipi (Efe)

El Ministeri de Sanitat ha explicat aquest dijous que la tendència actual en les dades continua ascendent i l'últim balanç supera els dos milions de casos, i se situa en 2.024.904 casos positius des de l'inici de la pandèmia. Aquesta xifra suposa 42.360 casos més que el dia 5 de gener. La xifra de morts, igualment, se situa en 51.675, 245 més que dimarts.

Sanitat ha situat la incidència en 321 casos per cada 100.000 habitants, per damunt dels 296,3 de dimarts passat. I preveu que aquesta tendència continue pujant.

Aquesta evolució està incrementant la pressió hospitalària. Així, un 11,93% dels hospitalitzats a Espanya ho són per Covid-19 (11,38% dimarts) i un 23,97% dels malalts a les UCI ho són per coronavirus (23,13% dimarts). El ministeri ha explicat que estan observant que la xifra d'ingressos comença a ser més elevada que la d'altes. Els hospitals espanyols tenen 14.543 malalts de Covid-19 actualment ingressats.

200.000 dosis administrades a tot Espanya

Durant la roda de premsa d'aquest dijous, la directora adjunta del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha explicat que aquest dijous hi ha ja a Espanya 200.000 dosis de la vacuna de Pfizer administrades. El govern espanyol defensa que a mesura que avancen els dies el ritme de vacunació anirà agafant més ritme.

Preguntat per si Sanitat és favorable al tancament de centres escolars, Sierra ha defensat que l'educació presencial és important i que caldria prendre altres mesures abans de tancar les escoles. També ha explicat que a les diferents autonomies hi ha 60 casos confirmats de la variant anglesa de la Covid-19, per més que n’hi ha altres pendents de confirmació.

Tercera onada

El ministeri ha defensat que vivim un nou repunt de casos i que se li pot dir tercera onada encara que el nom no és el més important. Sierra ha explicat que la nova variant anglesa és més fàcil de transmetre i ha dit que el govern està molt atent a l'evolució. "Veurem l'impacte que hi puga tindre, actualment encara no podem dir-ho", ha insistit.

També et pot interessar

stats