Espanya suma 37.889 positus i 217 morts des de divendres

Un total de 3.175 persones han requerit hospitalització per coronavirus en els passats set dies.

Una imatge d'un laboratori
Una imatge d'un laboratori / Raquel Manzanares (Efe)

El Ministeri de Sanitat ha informat de que el total de casos positius al nostre país suma 974.449, el que suposa que durant el cap de setmana s'han sumat 37.889 casos nous. Aquesta xifra representa un important descens en comparació amb l'últim cap de setmana, el que implica un gran descens respecte als 6.591 diagnosticats divendres. D'aquest total, 3.750 són positius durant les últimes 24 hores.

Sanitat informa també de 217 morts més que en l'últiim balanç, xifra que arriba als 575 morts si se considera els últims set dies. Un total de 3.175 persones han requerit hospitalització per coronavirus en els últimes set dies (162.819 des del començament de la pandèmia) i 229 a les Unitat de Vigilància Intensiva (UCI), per a una xifra conjunta de 14.657 des de febrer.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha admés durant la roda de premsa d'aquest dilluns que hi ha una "xicoteta tendència ascendent" de la pandèmia de Covid-19 a Espanya. "No estem evolucionant prou bé. 310 casos per cada 100.000 habitants és molt alt, encara que és veritat que hi ha diferències entre comunitats autònomes. Estem en un moment en què podríem entrar en la fase d'ascens com estem veient a Europa", ha advertit l'epidemiòleg.

Simón ha alertat sobre la possibilitat que a l'hivern hi haja "un augment de la incidència" si no es respecten escrupolosament les mesures. "És important garantir el bon ús de les mesures de prevenció, rentar-se les mans, l'ús de màscara i el distanciament social, entre altres. Aplicar aquestes mesures pot evitar aplicar-ne altres amb un impacte econòmic i social major", ha demanat. L'objectiu és "no haver d'arribar a un confinament", ha afegit durant la intervenció.

També et pot interessar

stats