Espanya suma 368 morts, la xifra més elevada de víctimes d’aquesta segona onada

Sanitat comunica 21.908 nous contagis i els malalts de coronavirus ja ocupen el 29,20% de les UCI hospitalàries.

Personal sanitari realitza test ràpids per a detectar coronavirus, en una imatge d'arxiu. Salas (Efe)
Personal sanitari realitza test ràpids per a detectar coronavirus, en una imatge d'arxiu. Salas (Efe)

El Ministeri de Sanitat ha notificat 21.908 nous casos de Covid, 9.606 confirmats en les últimes 24 hores. Amb aquestes xifres el nombre total de contagis oficials registrats des de l’inici de la pandèmia es situa en 1.306.316. Així mateix, el balanç diari suma 368 morts més, la xifra més elevada d’aquesta segona onada. El nombre total de víctimes arriba ja a 38.486.

El que millora sensiblement és la incidència acumulada i la pressió hospitalària. En concret, la incidència acumulada dels últims 14 dies (casos per cada 100.00 habitants) és del 527 (un punt menys que ahir) i l’ocupació dels hospitals ha descendit un dècima fins al 16,35%. La pressió en les UCI es mantenen en un 29,20%.

Segons les dades facilitades aquest dijous per les comunitats d’acord amb el nou sistema de recompte que Sanitat va posar en marxa el dimecres, Madrid se situa al capdavant de comunitats en nous positius en les últimes 24 hores, amb 2.075; seguida de Catalunya, amb 1.238; el País Basc, amb 1.214, i Aragó, amb 1.030.

El director del Centre de Coordinació d’Emergències, Fernando Simón, s’ha mostrat convençut que les mesures faran efecte en els pròxims dies i de fet ha apuntat a una certa ralentització en el creixement de nous contagis.

Taxa d’incidència als sanitaris

Simón ha explicat que les taxes d’incidència als sanitaris són semblants a les de la població general. Això a pesar que el seu risc és major. El responsable del govern ha dit que 5.479 positius entre professionals sanitaris de totes les categories i ha assegurat que el sector està molt millor protegit que durant la primera onada.

L’edat mitjana dels morts és major que durant la primera onada

També ha explicat que actualment es detecten entre el 60% i el 80% dels infectats a Espanya. També ha detallat que els ingressats en UCI tenen una edat mitjana major que al principi de la segona onada. I en els morts l’edat mitjana és de 86 anys enfront dels 83 de la primera onada.

També et pot interessar

stats