Espanya suma 349 morts més i supera les 40.000 víctimes de coronavirus

El Ministeri de Sanitat suma 19.096 nous contagis en les últimes 24 hores.

Una infermera es disposa a realitzar una prova PCR, en una imatge d'arxiu.
Una infermera es disposa a realitzar una prova PCR, en una imatge d'arxiu. / Jesús Diges (Efe)

Espanya ha sumat 19.096 nous contagis en les últimes 24 hores i 349 morts, segons les dades que facilita el Ministeri de Sanitat. Amb aquestes dades, la xifra de víctimes mortals supera les 40.000 i se situa en 40.105. La xifra de contagiats des de l'inici de la pandèmia arriba a 1.417.709.

Les dades d'aquest dimecres apunten a una estabilització enfront del clar creixement dels últims dies. La xifra de malalts de Covid-19 ingressats en hospitals. De fet, ha baixat del 16,91% al 16,79%. Els malalts de coronavirus a l'UCI han repuntat lleugerament i aquests pacients han passat de suposar el 31,70% dels pacients de cures intensives a un 31,78%.

La situació ha fet que la incidència acumulada baixe dels 524,6 casos per cada 100.000 habitants registrada aquest dimarts fins a 514,3 casos.

Illa: “Caldrà mantindre mesures estrictes durant un període llarg de temps”

El ministre de Sanitat Salvador Illa ha assenyalat aquest dimecres que Espanya es troba en una situació epidemiològica d’estabilització a la baixa però que la situació continua sent molt preocupant pel que fa a la pressió hospitalària, a causa del gran nombre d’hospitalitzacions i de persones a les unitats de cures intensives.

En roda de premsa posterior a la Interterritorial de Sanitat, el ministre Illa ha dit que “caldrà mantindre mesures estrictes durant un llarg període de temps” i ha apel·lat a la responsabilitat. El ministre ha informat que ha explicat a les autonomies les negociacions de la UE per a adquirir set vacunes de diferents tecnologies.

També et pot interessar

stats