Espanya suma 1.690 contagis nous sense comptar les dades de Madrid

En els últims set dies, 864 persones han hagut de ser ingressades als hospitals, 49 d’elles a les UCI.

Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dimecres
Últimes dades oferides pel Ministeri de Sanitat, aquest dimecres / À Punt NTC

La xifra de nous contagis per coronavirus a Espanya torna a créixer lleugerament, de manera que es manté la tendència elevada de l’última setmana. El Ministeri de Sanitat ha notificat aquest dimecres 1.690 positius nous de Covid-19 en les últimes 24 hores, 272 més que en el balanç de dimarts, i això sense comptar les dades de Madrid, una de les autonomies amb més casos en les últimes setmanes, que ha tingut problemes tècnics per a incorporar la informació. Posteriorment, el govern autonòmic ha fet públiques les dades i ha informat de 654 nous casos de Covid-19 en l’últim dia, 330 més en relació amb l'últim balanç.

Tot i això, la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia creix en 3.172 casos respecte al passat dimarts, fins a arribar a 329.784 persones.

Amb l’augment dels nous casos, creixen també les hospitalitzacions i els ingressos en les unitats de cures intensives (UCI). La xifra total de persones que han precisat d’hospitalització des del principi de la pandèmia ascendeix a 128.662, 144 més de les que es van notificar dimarts. Quant a les UCI, la xifra total creix a fins a 11.912, quatre més que en l’últim balanç. En els últims set dies, 864 persones han hagut de ser ingressades, 49 d’elles a les UCI.

A causa d'una revisió de les dades per part de la Conselleria de Salut del País Basc, la xifra de víctimes mortals des del començament de la crisi sanitària ha baixat en dos respecte a dimarts, pel que se situa en 28.579. En els últims set dies, 65 persones han mort a causa de la Covid-19.

Aragó i el País Basc continuen sent dos de les dos comunitats amb una incidència més elevada del virus a Espanya, amb 306 i 268 nous casos. Destaca l’augment d’infeccions a Catalunya, que amb 200 contagis dobla la xifra notificada dimarts passat .

La Xunta prohibeix fumar pel carrer si no hi ha distància de seguretat

A partir de demà dijous, estarà prohibit fumar a Galícia quan se circule pel carrer i no es puga garantir la distància de seguretat. Així ho ha anunciat el president de la Xunta en funcions, Alberto Núñez Feijóo, que ha afegit que hi haurà una limitació en el nombre de familiars i acompanyants als hospitals de l'àrea de la Corunya.

El president gallec en funcions ha advertit que "el virus no s'agafa vacances" i ha fet una crida a tota la població, en particular als més joves, perquè s'adonen que encara estem davant un problema "molt seriós".

També et pot interessar

stats