Espanya s'acosta als 40.000 contagis i suma 514 víctimes mortals en un dia

La pandèmia s'estén i els casos es disparen amb 6.584 més en només 24 hores, un 20% més.

VÍDEO | Espanya s'acosta als 40.000 contagis i suma 514 víctimes mortals en un dia

La pandèmia del coronavirus continua l'avanç, implacable, a Espanya, i assoleix xifres de rècord. El Ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dimarts que ja hi ha comptabilitzats 39.673 casos, 6.584 més que fa 24 hores. L'augment en nombre de casos és el més gran registrat fins ara en només un dia. El mateix ocorre amb les víctimes mortals, que també registren l'increment més notable en 24 hores (un 24% més): 514 noves morts eleven el balanç total a 2.696.

A tot l’estat hi ha actualment vora 22.762 persones contagiades hospitalitzades. D'elles, 2.626 estan en una unitat de cures intensives (UCI). S'han recuperat ja 3.794 pacients.

D'aquests nous casos, n'hi ha 297 a la Comunitat Valenciana, que comptabilitza un total de 2.167, amb 115 persones mortes, 21 en les últimes hores.

Els casos augmenten un 20% i es concentren a Catalunya i Madrid

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat, després de la reunió del comité tècnic de gestió del coronavirus, que en les últimes 24 hores hi ha hagut un increment del 20% en els casos diagnosticats. El creixement, ha indicat, es concentra principalment a les comunitats de Madrid i Catalunya.

Com a dades positives, Simón ha ressaltat que cada vegada és més gran el nombre de curats sobre el total de morts. Per contra, Simón ha lamentat els ja 5.400 professionals sanitaris afectats pel coronavirus, “encara que la distribució no és igual en tot Espanya i tampoc la pressió sobre el sistema sanitari”, ha dit.

S'espera un descens dels casos en els pròxims dies

Simón ha posat en relleu que les dades notificades tenen un retard de 7 i 10 dies respecte al moment en què s'infecta una persona, és diagnosticada i notificada. És per això, que les "dades actuals de contagis reflecteixen la situació de transmissió de fa uns dies".

Segons ha recalcat, aquesta és "una setmana dura" en la qual estan esperant veure si aconsegueixen que amb "les mesures dures" que s'han implantat a Espanya s'arribe ja al pic i comence el descens del nombre de casos. "Ja fa quasi 10 dies que es van implantar les mesures a escala nacional i la visibilitat d'aquest impacte s'ha d'observar aquests dies", ha dit. De totes maneres, ha puntualitzat que encara que descendisca el nombre de casos, els hospitals tindran un període de pressió més llarg.

Problemes d'accés dels sanitaris als equips de protecció

Quant a l'alt nombre de contagis entre sanitaris, Simón ha explicat com a causes els dos brots que van afectar el personal sanitari al principi de les crisis, els problemes de l'accés als equips de protecció personal en alguns punts a causa de la dificultat d'accés al mercat, i la infecció també d'alguns professionals en el seu contacte en la comunitat.

D'altra banda, ha comentat que la menor letalitat del virus a Alemanya pot deure's al fet que "a Alemanya els casos eren en població més jove que a Espanya on ha afectat algunes residències, però això canviarà quan afecte la gent més major".

Madrid té el 57% de morts de tot Espanya

La Comunitat de Madrid ha registrat en les últimes 24 hores 272 morts més amb coronavirus. Això eleva la xifra total de morts des que va començar l'epidèmia a 1.535, i representa el 56,93% de tot Espanya.

També et pot interessar

stats