Espanya reobrirà la frontera terrestre amb França i Portugal el 22 de juny

La quarantena per a les persones que accedeixen a Espanya des de l'estranger s'anirà alçant en funció d'acords de reciprocitat amb els diferents països.

El restabliment dels controls a les fronteres interiors d'Espanya amb França i Portugal va entrar en vigor el 17 de març
El restabliment dels controls a les fronteres interiors d'Espanya amb França i Portugal va entrar en vigor el 17 de març / Eduardo Sanz (Europa Press)

El govern espanyol ha anunciat que reobrirà la frontera terrestre amb França i Portugal quan acabe l'última pròrroga de l'estat d'alarma, que venç a les 00.00 hores del pròxim 21 de juny. La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha explicat que la quarantena que s'imposa a les persones que accedeixen a Espanya des de l'estranger s'anirà alçant en funció d'acords de reciprocitat amb els diferents països i tenint en compte la situació epidemiològica d'aquestes nacions.

El restabliment dels controls a les fronteres interiors d'Espanya amb França i Portugal va entrar en vigor el 17 de març a través d'una orde ministerial a l'empara de l'estat d'alarma. De manera que, quan vença l'estat d'alarma, decauran totes les ordes ministerials vinculades a aquest instrument. Per això l'executiu ja està treballant en un reial decret llei per a mantindre la vigència de les mesures sanitàries i d'altre tipus que considere necessari preservar.

Amb el tancament de la frontera terrestre a viatgers, només es permet l'accés des de França i Portugal a ciutadans espanyols, persones residents a Espanya, treballadors transfronterers i aquells que acrediten documentalment causes de força major o situació de necessitat.

La restricció no s'aplica al transport de mercaderies amb la finalitat d'assegurar la continuïtat de l'activitat econòmica i de preservar la cadena d'abastiment.

També et pot interessar

stats