Espanya registra la xifra més baixa de morts en un dia des del 24 de març

El nombre de nous casos (4.576) descendeix per tercer dia consecutiu, amb una caiguda del 20,5% en les últimes 24 hores.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

Les últimes dades del coronavirus a Espanya deixen la xifra més baixa de defuncions en un dia des del passat 24 de març. El Ministeri de Sanitat ha informat aquest divendres que Espanya ha registrat 605 noves morts per coronavirus, amb una baixada de 78 defuncions respecte a les 683 notificades dijous. El balanç de morts és de 15.843, amb un creixement respecte a dijous de vora el 4%.

La tendència a la baixa de la corba es reflecteix també en el nombre de contagis per tercer dia consecutiu. En les últimes hores n'han detectat 4.576, 1.180 menys que dijous. Això evidencia que la quantitat de contagis nous ha caigut un 20,5% en un dia. El total de pacients amb coronavirus en tot l'Estat és de 157.022, un 3% més respecte al dia anterior.

També augmenten considerablement les altes, encara que a menor ritme que dijous, quan va haver-hi 4.144 altes en un dia. En aquests moments hi ha 55.668 persones que han superat el coronavirus, 3.503 més que l'últim balanç, un 6,9% més ahir. Les altes representen ja més del 35% dels casos notificats, una xifra que va en augment cada jornada.

L'últim balanç de la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa 313 persones recuperades en un dia. En les últimes 24 hores, s'han detectat 367 nous contagis i la xifra total de positius ascendeix a 8.831. Pel que fa al nombre de defuncions, són 29 més, i des que va començar la crisi sanitària han mort 796 persones.

Sierra: “Només es tinga la sensació d’inici de símptomes, és important aïllar-se”

María José Sierra, cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, ha destacat que “continua la tendència descendent” amb un increment del 3% dels casos de contagis. Una tendència de la corba, segons ha afegit, que es reflecteix també en els casos d’hospitalitzats i d’UCI, amb un increment igualment del 3%.

El fet que hi haja encara uns 5.000 nous casos de contagis diaris es deu, segons Sierra, al fet que ara s’estan veient “els casos infectats que es van contagiar fa dues setmanes o més”, ja que les malalties infeccioses tenen un decalatge.

Dilluns que ve conclou el permís retribuït i es produirà la reincorporació dels treballadors i treballadores en tot Espanya. Per això, la doctora Sierra ha informat que el Ministeri de Sanitat té previst publicar recomanacions per a les persones que reprenguen l’activitat laboral, però alhora ha advertit que “només es tinga la sensació d’inici de símptomes, és important contactar amb el sistema sanitari i aïllar-se".

3.262 residències d’ancians desinfectades

En la roda de premsa diària del comité tècnic de gestió del coronavirus, des del Ministeri de Defensa s’ha informat que es manté l’esforç amb 6.903 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) en 275 localitats per a desinfectar instal·lacions, donar suport als que estan agumentant la capacitat hospitalària i col·laborar amb forces de l’Estat. Segons han destacat, s’han desinfectat 126 residències d’ancians que sumen ja un total 3.262 des de l’inici de l’estat alarma.

Operació contra la tracta de dones per a la prostitució

Des de la Policia Nacional ha ressaltat una operació contra la tracta d’éssers humans, que ha desarticulat una xarxa internacional que explotava dones. Han sigut alliberades 12 dones a Còrdova i Jaen i s’han detingut 7 persones. Els pisos de prostitució continuaven funcionant malgrat l’estat de confinament.

Quant a les sancions, d’un total 65.000 persones i vehicles controlats, la Policia Nacional ha registrat vora 5.000 actes de sanció. Per part de la Guàrdia Civil, s’han multat 3.000 vehicles.

El transport torna dilluns a les limitacions de l’orde del 24 de març

Amb la finalització del permís retribuït decau l’orde ministerial en la qual els horaris de transport públic eren els d’un cap de setmana i entra en vigor l’orde del 24 de març, que establia reduccions de fins al 70% en mitjana i llarga distància. Per al transport urbà i interurbà s’incrementen els serveis en hora punta i es mantenen al 50% la resta del dia. Des del Ministeri de Transport s’ha aconsellat a les empreses “que allarguen les hores punta per a evitar aglomeracions”.

En l’informe diari de transports, s’ha avançat també que aquest divendres arriben un milió de mascaretes més per a repartir entre els transportistes.

També et pot interessar

stats