Espanya registra un miler de contagis menys que ahir

Han mort 674 persones més i 62 han sigut donades d'alta.

Espanya registra un miler de contagis menys que ahir
Espanya registra un miler de contagis menys que ahir

En les últimes 24 hores s'han detectat a Espanya 6.023 contagis nous, un miler menys que ahir i la xifra total de persones diagnosticades amb el virus ascendeix ja a 130.759, segons les dades del Ministeri de Sanitat. Els positius creixen un 4,8 % respecte del balanç anterior, el que significa que la corba de contagi continua descendint a poc a poc.

Segons el departament dirigit per Salvador Illa, des d'ahir han mort 674 persones amb coronavirus, el que significa que el total de morts a Espanya és d'12.428. Són 135 defuncions menys que ahir, un 5,7%. Es tracta d'un increment menor que el d'ahir, que va ser del 7,3% i suposa quasi quatre punts menys que el creixement del 9,3 de l'últim balanç.

A més, 3.768 persones han rebut l'alta des de l'últim recompte oficial, 62 més que el dia precedent, que sumen un total de 38.080. Els nous curats i curades representen un 11,3% més que el dia anterior i un 30% del total dels casos.

Del total de nous casos positius, 283 s’han registrat a la Comunitat Valenciana que en comptabilitza un total de 7.184, amb 613 persones mortes, 42 en les últimes hores. Pel que fa a les altes continuen creixent. En les últimes 24 hores, 812 persones s'han curat de la Covid-19, 117 més que ahir, que significa un increment del 17 %. Del total, 73 han rebut l'alta a la província de Castelló, 259 a la d'Alacant i 480 a la de València.

Es manté la tendència a la baixa en la xifra de contagis i hospitalitzats

Segons Maria José Sierra, cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, aquestes xifres confirmen la tendència a la baixa que s’ha vist els últims dies i que es dona en la majoria de les comunitats autònomes. “Després de tres setmanes de confinament i distància social, és el que esperàvem”, ha assegurat.

Serra ha dit també que els últims estudis mostren que les persones que han passat la Covid-19 queden immunitzades, tot i que no se sap encara durant quant de temps. El primer objectiu de la nova fase de desescalada de la crisi sanitària, ha anunciat Serra, serà testar les persones que mostren símptomes i aïllar-les.

La portaveu del Ccaes ha explicat, a més, que es treballa en un estudi sobre l’estat immunitari de la població que oferirà dades sobre quantes persones a Espanya han passat ja la malatia. Segons Sierra, algunes publicacions situen aquest percentatge en el 15%.

Nou botó SOS per a les víctimes de violència de gènere

Per la seua banda, José García Molina, comissari principal de la Policia Nacional, ha anunciat que en el marc del programa AlertCops, la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri d’Interior publicarà una nova actualització que consisteix en un botó SOS al qual tindran accés les víctimes de violència de gènere i els sanitaris.

I en la lluita diària contra la difusió de notícies falses, el cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago Marín, ha informat que s'ha publicat una guia per a facilitar-ne la identificació i s’ha detectat un milió i mig de comptes en xarxes socials relacionats amb la Covid-19, perfils amb l’únic objectiu manipular o crear continguts brossa.

També et pot interessar

stats