Espanya registra un altre màxim de morts diàries i supera les 10.000 defuncions

En les últimes 24 hores han mort 950 persones i s'han confirmat 8.102 positius, que eleven la xifra a 110.238.

Casos de coronavirus a Espanya

Espanya registra un altre màxim en el nombre de morts diàries, amb 950 en les últimes 24 hores, i arriba a les 10.003 defuncions amb coronavirus, un 10,5% més que dimecres. A més, s'han comptabilitzat 8.102 contagis més, que eleven la xifra total a 110.238 persones, segons ha informat el Ministeri de Sanitat. Els positius diagnosticats creixen un 7,93% respecte al balanç anterior, per la qual cosa es manté la tendència d'aplanament de la corba de contagis iniciada fa onze dies.

Segons ha informat el departament que dirigeix Salvador Illa, a hores d'ara hi ha 6.092 pacients ingressats en unitats de cures intensives (UCI). Són 220 més que dimecres, fet que suposa un increment del 3,74%. Per tant, continua la tendència baixista en la pressió sobre les UCI que van apuntar ahir des del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries.

Un 24% dels contagiats ja tenen l'alta

Com a dada també positiva, 4.096 malalts s'han recuperat de la Covid-19 en 24 hores. En el còmput total, són 26.743 persones les que han superat la malaltia, més del 24% del total de casos. Hi ha 54.113 persones hospitalitzades, 2.695 més.

D'aquests nous casos, n’hi ha 386 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 6.308, amb 443 persones mortes, 48 en les últimes hores.

Espanya acumula la cinquena part de defuncions mundials

Espanya acumula una cinquena part de les defuncions en tot el món per coronavirus (el 20,7%) i és el segon país amb més morts per darrere d’Itàlia. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que “Espanya té un nombre important de morts que ens agradaria reduir com més prompte millor”.

A més, és el tercer país en més casos (110.238), amb vora el 12% del total de contagis al món, i només per darrere dels Estats Units (216.722) i Itàlia (110.574).

La dada esperançadora és que Espanya amb 26.743 és el segon país amb més persones curades del món després de la Xina (76.238). Són el 13,2% dels curats del món.

Simón: “El focus ja no està en el pic, sinó en l’hospitalització i les UCI”

El doctor Simón ha destacat que “el focus ja no està en el pic de contagis, perquè ja estem ahí, i en algunes comunitats està baixant, el focus està en l’hospitalització i en les UCI”, que és l’objectiu de les últimes mesures per no arribar a un nivell de saturació. “Els casos a l’UCI són cada progressivament menys, però hi ha un efecte d’acumulació pel llarg període que hi estan”, ha apuntat

La doctora María José Sierra també ha afegit en aquest sentit que, encara que s’està veient “una baixada important l’increment de casos que ingressen en aquestes unitats UCI”, cal analitzar-la amb cura per “les dades de les comunitats no són uniformes”. Segons Sierra, algunes comunitats informen del nombre acumulat de casos fins a aquest moment i altres autonomies reflecteixen el nombre de pacients que ahir estaven ingressats en l’UCI. Per tant, afirma que “l’ocupació d’UCI continuen sent crítica en algunes comunitats perquè l’estada és llarga”.

Vint vols amb repatriats, que “continuaran”

Les dades de mobilitat en el dia 19 de confinament a Espanya es mantenen en nivells testimonials i s’ha informat que en les últimes hores han arribat vint vols amb espanyols repatriats. Vols com aquests, diu el govern espanyol, “continuaran”.

L’Exèrcit té desplegats aquest dijous 7.753 efectius en 284 localitats. Fins ara, han desinfectat 1.831 residències de tot l’Estat i 3.300 instal·lacions crítiques com són ports, aeroports o estacions de trens i autobusos. En les últimes hores, la policia ha denunciat 116 persones per desobediència o resistència a l’autoritat i ha fet 10.123 propostes de sancions.

A dia de hui, hi ha 230 militars contagiats de coronavirus i 3.194 estan aïllats preventivament, perquè han estat en contacte amb efectius que n'han desenvolupat símptomes.

També et pot interessar

stats