Espanya registra el màxim de persones curades en un dia: 6.399

La xifra de morts puja i marca 325 noves víctimes mortals, 24 més que dimarts.

Imatge de portada: Casos de coronavirus a Espanya

El Ministeri de Sanitat ha informat que en les últimes 24 hores s'han curat 6.399 persones de coronavirus, la quantitat més gran des de l'inici de la crisi sanitària, que eleven el total de pacients donats d'alta a 102.548.

Per contra, la xifra de morts diaris amb coronavirus ha pujat aquest dimecres, amb 325 noves víctimes mortals, 24 més que dimarts. Fins al moment s'han notificats 24.275 morts, amb un increment de l'1,4%.

Quant als positius, n'hi ha 2.144 de nous, que eleven la xifra total 212.917 casos confirmats de Covid-19 per PCR. És un increment de l'1% respecte a ahir.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministre de Sanitat, Fernando Simón, ha valorat les xifres i ha assenyalat que l'evolució que estan observant "és molt favorable" i més tenint en compte que "s'estan fent moltíssimes proves en grups d'interés com a sanitaris i es detecten contagis antics en residències". D'altra banda, ha explicat que l'increment dels positius de hui, així com el de recuperats, es deu a notificacions que s'han produït amb retard.

Simón: "La transició no es basarà en indicadors únics"

Respecte a la transició entre fases, Simón ha comentat que "no es basarà en indicadors únics ni llindars prefixats i que depén de molts factors". Així, ha explicat que ara estan treballant per a fixar les relacions que s'han d'establir entre els diferents indicadors. L'epidemiòleg assegura que les comunitats autònomes els tenen i que és essencial la coordinació entre aquestes i l'executiu espanyol per a compartir aquesta informació.

Sobre les fases concretes del pla de desescalada presentat pel govern, Simón ha indicat que es tracta de forquilles àmplies i "donar dates no seria prudent", perquè s'ha de valorar la situació de tots els factors i "prendre la decisió en el moment en què van canviant". L'evolució de l'epidèmia és diferent segons el territori, encara que ha assenyalat que gran part es troba en la fase 0 del pla de desescalada.

Simón ha comentat que ara mateix tots els territoris del país tenen un nombre de reproducció per davall de l’1%, però cal mirar els altres indicadors abans de relaxar les mesures de confinament. Per exemple, si el sistema sanitari podria donar resposta a un rebrot.

Recomana l'ús de mascaretes, però no veu clara l’obligatorietat

El doctor Simón assegura que el debat de l'obligatorietat de les mascaretes en la població general continua obert i defén que algunes persones no les poden usar o és difícil que ho facen, com les que tenen problemes respiratoris, els esportistes o els xiquets. Així, defén que es faça una "recomanació forta" de l'ús de la mascareta, però no veu tan clara l’obligatorietat.

També et pot interessar

stats