Espanya registra quasi 500 contagis per coronavirus menys que ahir

Han mort 809 persones més i 3.706 han sigut donades d'alta.

Espanya registra quasi 500 contagis per coronavirus menys que ahir
Espanya registra quasi 500 contagis per coronavirus menys que ahir

En les últimes 24 hores s'han detectat a Espanya 7.026 nous contagis, quasi 500 menys que ahir, i la xifra total de persones diagnosticades amb el virus ascendeix ja a 124.736, segons les dades del Ministeri de Sanitat. Els positius creixen un 5,96 % respecte al balanç anterior, el menor augment dels últims dies, el que significa que la corba de contagi està descendint a poc a poc.

Segons el departament dirigit per Salvador Illa, des d'ahir han mort 809 persones amb coronavirus, el que significa que el total de morts a Espanya és d'11.744. Són 123 defuncions menys que ahir, un 7,4%, quasi dos punts menys que el creixement del 9,3 de l'últim balanç.

Pel que fa a les persones que han rebut l'alta, són 3.706 des de l'últim recompte oficial i 34.219 en total. Això suposa un 12% més de persones curades que ahir, i un 27% del total de persones contagiades.

Del total de nous casos positius, 277 s’han registrat a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 6.901, amb 571 persones mortes, 60 en les últimes hores (8 menys que divendres). Pel que fa al nombre total de persones curades, amb 103 noves altes en les últimes 24 hores, és ja de 695, i continua sent major que el nombre de defuncions.

La Policia Nacional demana la ciutadania que no relaxe les mesures de confinament

La Policia Nacional ha detectat un relaxament en el compliment de les mesures de confinament i hui ha demanat als ciutadans paciència. Durant la roda de premsa, José García Molina, subdirector de Logística de la Policia Nacional, ha explicat que el nombre de sancions per no respectar l’estat d’alarma han crescut un 6% en comparació al dia anterior. No es desesperen, no es relaxen, ha demanat el responsable policial, que ha acabat la intervenció demanant als ciutadans que es queden a casa.

García ha advertit de l'augment d’intents d’estafa per telèfon. I en concret, de falsos treballadors de companyies elèctriques. També ha advertit que alguns delinqüents estan buscant noves formes de cometre delictes. I n'ha posat dos exemples: en un cas, ahir es va detindre a Alacant dos joves que portaven droga en vehicles de repartiment de menjar a domicili . També a València, un jove va ser detingut amb marihuana i diners en efectiu mentre anava en una bicicleta d’una empresa de repartiment de menjar a domicili.

També et pot interessar

stats