Espanya registra més de 25.000 nous positius i 195 defuncions durant el cap de setmana

Navarra supera la Comunitat de Madrid en nous contagis i en incidència acumulada.

Una prova PCR recollida per a analitzar
Una prova PCR recollida per a analitzar / Manu Reino (Efe)

El Ministeri de Sanitat ha notificat 27.856 nous positius per coronavirus aquest dilluns, més del doble dels notificats en l'últim balanç divendres passat, quan es registraren 12.788 nous casos respecte al dia anterior. També s'han notificat 195 defuncions per Covid-19.

Actualment els positius totals a Espanya en són 888.968, dels quals la Comunitat de Madrid en concentra més d'un quart, 266.896. La segona autonomia amb més casos és Catalunya, amb 160.551, seguida d'Andalusia amb 79.383.

Tot i això, Aragó ha notificat més casos positius que Madrid, 397 enfront de 330, tot i que Saragossa es troba en fase 2 des del 8 d'octubre, com a mesura preventiva de cara a possibles reunions socials i celebracions durant el pont del Pilar.

Pel que fa a la incidència acumulada, un dels paràmetres que es té en compte per a confinar perimetralment les ciutats de més de 100.000 habitants, preocupa la situació a Navarra, que registra la incidència acumulada en els últims catorze dies més alta, 746,09, més de 200 per damunt de Madrid, que té una incidència acumulada de 501,58.

Quant a l'evolució dels casos que necessiten hospitalització, actualment hi ha 10.109 pacients de Covid-19 ingressats als hospitals espanyols després que Sanitat n'haja afegit 1.466 aquest dilluns. D'aquestes, 1.546 han requerit l'ingrés a les unitats de cures intensives (UCI), el que representa un 18,19% del total de pacients en UCI.

La situació a la Comunitat Valenciana continua sent millor que a la resta de l'estat, ja que, amb una incidència acumulada de 95,19 es situa segona per la cua, superant només el 88,47 de Canàries. Malgrat açò, aquest dilluns s'ha registrat un fort augment de les hospitalitzacions, fregant els 500 ingressos.

Noves restriccions

Navarra ha anunciat noves restriccions que s'aplicaran a partir de demà a causa d'unes dades que la seua presidenta, Maria Chivite, ha qualificat de les "pitjors" de la pandèmia. També Catalunya i Andalusia, que són les autonomies amb més positius de coronavirus per darrere de Madrid imposaran noves mesures per a lluitar contra el coronavirus.

Per altra banda, la Comunitat de Madrid aplicarà a partir d'aquest dimarts, limitacions en altres quatre zones de salut (Arganda del Rey, Collado Villalba, Colmenar Viejo i Coslada), mentre el seu conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, i també el president del PP, Pablo Casado, han tornat a reclamar que s'alce l'estat d'alarma si es confirma la tendència a la baixa en els contagis.

També et pot interessar

stats