Espanya registra 123 morts en les últimes hores, la xifra més baixa des del 18 de març

Els contagis cauen a 373 i hi ha 973 persones curades en el primer dia de fase 1 per a la meitat de l’Estat.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

La setmana comença amb un descens tant de contagis com de morts per la Covid-19. El Ministeri de Sanitat ha confirmat 373 casos de coronavirus diagnosticats per PCR en les últimes 24 hores, poc més de la meitat dels 621 casos confirmats el diumenge. La xifra total de contagis a Espanya és ja de 227.436 i, respecte a l'últim balanç, l'increment percentual en aquest primer dia de fase 1 per a quasi la meitat del país és del 0,17%

Si s'inclouen en el recompte els casos amb malaltia de Covid-19 i les persones amb test d'anticossos positiu sense símptomes en el moment de la prova, els contagis a Espanya pugen ja a 268.143.

Pel que fa a les víctimes mortals, continua la tendència a la baixa i aquest dilluns s'han confirmat 123 morts més per la Covid-19, 20 menys que el diumenge. És la xifra més baixa des del 18 de març, en la primera setmana de confinament. Des que va començar la pandèmia, 26.744 persones han perdut la vida a Espanya, amb un increment del 0,46% respecte al diumenge.

A més, en les últimes 24 hores han rebut l'alta 973 infectats amb coronavirus, el que eleva la xifra total d'altes hospitalàries a 137.139. Això suposa ja que 6 de cada 10 malalts s'han recuperat

A hores d'ara, als hospitals espanyols hi ha 122.971 malalts per coronavirus, 257 més que el diumenge. Els ingressats a les UCI s'han incrementat en 20 persones i ara hi ha un total d'11.348 pacients a les UCI.

Dels nous casos detectats per PCR, n'hi ha 16 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 10.729, amb 1.345 víctimes mortals (7 en les últimes 24 hores). Des de l'inici de la pandèmia, s'han curat 8.945 persones.

Simón diu que cal estar alerta per possibles repunts com a Alemanya o Corea

Simón diu que cal estar alerta per possibles repunts com a Alemanya o Corea

El director del Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón ha assenyalat que els repunts de casos en països com Alemanya o Corea han posat en alerta la resta de la comunitat internacional i també Espanya. Així, ha insistit que cal garantir que els recursos assistencials es mantinguen o es puguen desplegar al més ràpid possible en cas de rebrot de Covid-19 per a evitar possibles col·lapses.

L'eixida de menors no ha incrementat els casos

D'altra banda, el doctor Simón ha assenyalat que fins ara “no s'ha detectat un repunt substancial” dels contagis per l'eixida dels xiquets al carrer. “Si hi haguera hagut un efecte de transmissió s'haguera començat a observar ja”, ha apuntat.

Contractació de personal per a augmentar la detecció de casos

Sobre la contractació del personal per a seguir possibles contactes de contagis, l'epidemiòleg ha indicat que “no és fàcil definir el nombre de gent” que es necessita, ja que hi ha hagut “una important variabilitat” en el comportament de l'epidèmia en les diferents comunitats. De totes formes, ha afegit que “a Espanya hi ha plantilles que han estat treballant en el rastreig de contactes i a més s'estan fent contractacions”.

Sense data per a publicar els informes per al canvi de fase

Respecte a la publicació o no dels informes realitzats per a permetre que alguns territoris passen a la fase 1, Simón entén que “en algun moment es faran públics”, però assegura que ara no pot donar “cap data".

Així mateix, a les preguntes dels periodistes Fernando Simón, ha defensat que el País Basc està “perfectament habilitat” per a passar a la fase 1 de la desescalada a pesar que el govern basc haja decidit no relaxar algunes de les mesures.

També et pot interessar

stats