Espanya pot rebre tres milions de vacunes de la Covid-19 al desembre

La UE coordinarà la compra si la vacuna de la Universitat d'Oxford supera els assajos clínics.

El ministre de Sanitat Salvador Illa en una imatge d'arxiu
El ministre de Sanitat Salvador Illa en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que Espanya podria rebre al desembre tres milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 que prepara l'empresa AstraZeneca juntament amb la Universitat d'Oxford, si aquesta supera els assajos clínics.

Illa ha fet aquest avanç durant el simposi 'Les fronteres de la lluita contra el coronavirus', organitzat pel diari El Español. El ministre ha explicat que la Unió Europea vol comparar entre set i nou vacunes, i que aquestes seran entregades als diferents països de la UE al mateix temps i de manera proporcional a la població.

D'aquesta manera, si la vacuna d'Oxford va superant els assajos clínics, Europa rebria al desembre 30 milions de dosis, de les quals 3 milions serien per a Espanya, en el marc d'un preacord comunitari per a rebre fins a 300 milions de dosis. Posteriorment, hi hauria un subministrament progressiu de la vacuna.

Pel que fa als criteris que s'utilitzaran per a administrar la vacuna, el ministre ha assegurat que aniran en línia amb les directrius que s'han marcat a Europa. Ara bé, ha comentat que el "sentit comú" assenyala que les primeres persones que la rebran seran les que tinguen un major risc de patir la Covid-19 de manera greu, o les que treballen en contacte amb els grups més vulnerables.

També et pot interessar

stats