Espanya presenta una lleugera escalada de contagis, però les defuncions descendeixen de nou

Sanitat confirma més de 12.000 noves infeccions, un miler més que ahir, però les 181 víctimes se situen en nivells d’octubre.

Interior d'un bar de Balears, on aquest dijous s'han reforçat les restriccions pel repunt de contagis
Interior d'un bar de Balears, on aquest dijous s'han reforçat les restriccions pel repunt de contagis / Efe

Els contagis de coronavirus i la incidència acumulada a Espanya continuen l'escalada empresa des de principi de setmana, encara que aquest creixement encara no s’ha traslladat a l’assistència hospitalària, on les xifres es mantenen pràcticament igual que les dels últims dies i són menors que en les primeres setmanes de desembre.

Així, a les xifres oficials de Sanitat s’afigen 12.131 infeccions més, un miler llarg més de contagis que els confirmats ahir dimecres, i la incidència acumulada, és a dir, els contagis per cada 100.000 habitants, es consolida per damunt dels 200. Concretament, la incidència acumulada al conjunt d’Espanya és de 207,26, sis punts més que ahir dimecres.

L'única dada esperançadora d’aquest dijous és la de les defuncions, que per segon dia consecutiu se situen per davall de les 200. El Ministeri de Sanitat ha afegit 181 noves víctimes al còmput oficial. Des del 28 d’octubre no es registrava una xifra tan baixa. Aquell dia es van confirmar 168 morts. Tot i això, la xifra de defuncions acumulada des del començament de la pandèmia és colpidora, estem parlant de 48.777 víctimes.

Quant a la situació als hospitals, les xifres s’han reduït mínimament en les últimes hores. Hi ha 11.336 pacients ingressats als centres hospitalaris de tot Espanya, una desena menys que ahir dimecres, i a les unitats de cures intensives (UCI), tot i acollir 1.955 usuaris, en són nou menys que els del balanç anterior.

D’acord amb aquestes dades, el 9,21 dels llits hospitalaris de tot el país estan ocupats per pacients amb Covid-19. En el cas de la Comunitat Valenciana, aquesta xifra és superior, ocupen el 10,75% de les places. La pressió a les UCI de tot el país, encara que és més baixa que en setmanes anteriors, continua sent molt important, ja que dos de cada deu llits estan ocupats per pacients contagiats. Si atenem a aquest indicador, novament la Comunitat Valenciana es troba per damunt de la mitjana, ja que el 22,15% dels llits de les UCI tenen pacients infectats de coronavirus, el que suposa quasi dos punts més que la mitjana estatal.

Un balanç agredolç el que presenten aquest dijous les xifres, la pandèmia deixa a Espanya més d’1,7 milions de contagis des del començament de la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats