Espanya obri fronteres Schengen, excepte amb Portugal

Els viatgers i les viatgeres que arriben a Espanya hauran de passar tres filtres de seguretat.

Imatges d'una càmera tèrmica a l'aeroport d'Alacant-Elx
Imatges d'una càmera tèrmica a l'aeroport d'Alacant-Elx / À Punt NTC

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, va informar ahir que l'estat espanyol rebria aquest diumenge cent vols en el primer dia d'obertura de les fronteres amb l'espai Schengen i la Unió Europea.

Un dia abans que finalitzara l'estat d'alarma, Ábalos va visitar juntament amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, l'aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez per a supervisar les mesures de seguretat posades en marxa per a la prevenció del coronavirus.

Per a garantir que els aeroports espanyols "siguen una porta d'accés segura", a partir d'aquest diumenge els viatgers i les viatgeres que arriben a Espanya han de passar tres filtres de seguretat.

El primer està basat en la informació sanitària sol·licitada a la persona que viatja i també aquella relacionada amb el seu hostalatge a Espanya o els llocs que visitarà. Un segon filtre és el de la temperatura i el tercer és visual.

Totes les mesures de seguretat que es posen en marxa als aeroports espanyols les ha aprovades la Comissió Europea, a través de l'Agència Europea de Seguretat Aèria, i sota la supervisió del Centre Europeu de Previsió de Malalties.

Segons Ábalos, els vols que reba Espanya s'aniran ampliant gradualment, i encara que augmentaran, s'evitarà que es hi haja col·lapses.

Les fronteres amb Portugal continuaran tancades

El 5 de juny el primer ministre portugués, Antonio Costa, va explicar que l'alçament de fronteres entre Espanya i Portugal ha sigut coordinat i monitorat entre ambdós països "amb total sintonia". Així, les autoritats portugueses i les espanyoles van decidir que les fronteres terrestres i entre els dos països s'obririen a partir de l'1 de juliol.

També et pot interessar

stats