Espanya negociarà amb el Regne Unit "corredors turístics" segurs amb les Canàries i les Balears

Intentarà recuperar el turisme d'hivern als arxipèlags després d'un canvi d'estratègia de Londres, que analitzarà la situació illa per illa.

La ministra d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, Arancha González Laya, en una imatge recent
La ministra d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, Arancha González Laya, en una imatge recent / Europa Press

El govern espanyol negociarà amb el Regne Unit la possibilitat d'establir "corredors turístics" segurs amb les Balears i les Canàries, després que l'executiu britànic haja anunciat un canvi en l'estratègia de recomanacions setmanals de viatge: d'ara endavant passaran a ser illa per illa i no de manera conjunta.

En una entrevista a RNE la ministra d'Afers Estrangers, UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha explicat que s'obri "una finestra d'oportunitats" que pot ser important, a mitjà termini, sobretot per a l'arxipèlag canari, que té "una especificitat de turisme d'hivern [amb el Regne Unit] que quasi és més important que la d'estiu".

L'acord queda ara per concretar i de moment no suposa cap canvi en l'estatus de les illes espanyoles, la visita a les quals obliga a guardar una quarantena de dues setmanes per a poder entrar al Regne Unit.

La situació epidemiològica d'Espanya no convenç a Londres. En l'anunci del canvi d'estratègia, el ministre de Transports, Gran Shapps, va subratllar específicament que la taxa de contagis a Balears i Canàries continua sent massa alta i que es troba per damunt del moment quan Londres va imposar la quarantena per als viatgers de tot Espanya.

De moment, la primera conseqüència de la nova política britànica ha sigut imposar la quarantena als viatgers procedents de set illes gregues.

Unificar criteris a Brussel·les

González Laya també ha informat de negociacions a Brussel·les per a unificar els criteris de recomanacions i restriccions de viatge a la Unió Europea. Espanya vol que es basen no sols en les xifres de contagis, sinó també d'asimptomàtics, hospitalitzats, ingressos en UCI i nombre de tests realitzats.

També et pot interessar

stats