Espanya ja supera els 300 morts i s’acosta als 10.000 positius

La Comunitat Valenciana arriba a 490 casos amb 13 persones mortes.

Casos de coronavirus
Casos de coronavirus / À Punt NTC

Espanya suma més de 1.000 casos de coronavirus en un dia i són ja 9.191 els casos d’infectats i 309 morts fins ara. Hi ha 530 pacients que han superat la malaltia, segons les dades del Ministeri de Sanitat. D’aquests nous caos, hi ha 107 a la Comunitat Valenciana que comptabilitza un total de 490, amb 13 persones mortes, 9 en les últimes hores, segons les dades de la Conselleria de Sanitat.

El director general del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha destacat després de la primera reunió del comité tècnic de gestió del coronavirus que ha presidit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que la letalitat dels casos és del 3%. Hi ha 410 casos en l’UCI, el 60% a Madrid, i 3.215 estan hospitalitzats, la meitat en atenció domiciliària.

Simón ha explicat que s’han pres mesures d’impacte que afectaran la població. A més, ha avançat que el comité ha aprovat establir mecanismes de treball més fluids amb les comunitats autònomes.

Novament, ha recordat a la ciutadania que cal complir les recomanacions i que les persones de risc s’han de protegir. A més, Fernando Simón ha alertat que a partir del quart dia serà complicat mantindre la quarantena, però que és fonamental quedar-se almenys 14 dies en casa. “Hem de buscar maneres de suportar aquest període de la manera més adequada”, ha apuntat.

També et pot interessar

stats