Espanya i Itàlia es neguen a rebaixar les transferències del fons europeu

Recorden que tot l'aprovat fins ara per a frenar l'impacte econòmic de la pandèmia són préstecs.

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, a l'esquerra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez,
El primer ministre italià, Giuseppe Conte, a l'esquerra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, / Europa Press.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre italià, Giuseppe Conte, defendran conjuntament que el fons europeu de recuperació post-Covid incloga transferències per 500.000 milions d'euros, tal com ha proposat la Comissió Europea.

"Ara com ara Europa només ha donat respostes a través de préstecs, per això és tan important que els 500.000 milions de transferències es mantinguen en l'acord", ha dit Sánchez en roda de premsa al costat de Conte al palau de La Moncloa.

El ministre italià, que ha qualificat la proposta de la Comissió d'"equilibrada i realista", ha viatjat a Madrid des de Lisboa, on també va viatjar el dilluns Pedro Sánchez, però ha insistit a no voler parlar d'un "front del sud". Tots dos han incidit en l'argument que el que hi ha en joc no és l'interés nacional sinó el mercat interior europeu, les cadenes de valor i la competitivitat de la Unió Europea en un moment molt complicat.

Sánchez preveu viatjar la setmana que ve a Alemanya, els Països Baixos i Suècia per a tractar d'atraure'ls a les tesis espanyoles. "En això els italians millors que nosaltres, a veure si podem convéncer-los de cara a la cimera", ha dit, amb la vista posada en el Consell Europeu dels dies 17 i 18.

També et pot interessar

stats