Espanya enviarà un avió a l'Índia per a repatriar turistes espanyols

S'estima que hi ha 200 espanyols i espanyoles que volen eixir del país.

Pacients de Covid-19 a Nova Delhi
Pacients de Covid-19 a Nova Delhi / Adnan Abidi (Reuters)

El govern espanyol prepara l'enviament d'un avió a l'Índia, "probablement divendres", per a repatriar els turistes espanyols, segons ha avançat la ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya, en una entrevista a Ràdio Nacional d’Espanya.

Espanya ja ha negociat amb l’Índia obrir l’espai aeri perquè l’operació siga possible. S’estima que hi ha 200 espanyols i espanyoles que volen eixir del país.

L'ambaixada espanyola a Nova Delhi està reagrupant els turistes, que estan dispersos per diferents ubicacions. Ja han pogut portar-ne uns 50 turistes europeus de Rishikesh a Nova Delhi, en col·laboració amb l’ambaixada d’Irlanda, i s’han condicionat les instal·lacions de l'Institut Cervantes per a allotjar turistes.

González Laya ha reconegut que hi ha altres punts on queden espanyols amb dificultats per a tornar, com Sud-àfrica, les Filipines, Indonèsia, i Austràlia i Nova Zelanda. Des de l'Argentina també estan organitzant vols, segons ha explicat.

Les ambaixades i consolats han ajudat a tornar a uns 18.000 espanyols i espanyoles durant la crisi del coronavirus, segons les dades que ha facilitat la ministra.

També et pot interessar

stats