Espanya encapçala a Europa els casos de coronavirus per població

Amb 132,2 casos per cada 100.000 habitants, és l’únic estat comunitari que supera la barrera del centenar.

Personal sanitari pren la temperatura a una dona abans de sotmetre's a un test PCR
Personal sanitari pren la temperatura a una dona abans de sotmetre's a un test PCR / Fernando Alvarado (Efe)

Els contagis de coronavirus avancen sense fre a Espanya, que se situa ja com el país amb una incidència més elevada de la Covid-19 a Europa en els últims catorze dies. Amb 132,2 casos per cada 100.000 habitants, és l’únic estat comunitari que supera la barrera del centenar.

Així es desprén de les dades que ha oferit aquest dimarts el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, per les seues sigles en anglés), en què mostren que l’Estat espanyol supera ja països com ara Luxemburg o Romania, que se situen en segona i tercera posició amb taxes de 98,6 i 88,5 casos per cada 100.000 persones respectivament.

Després que el Ministeri de Sanitat notificara en l’últim balanç del dilluns més de 16.000 contagis en els últims tres dies, Espanya encapçala també el rànquing de països europeus amb un nombre més elevat de casos acumulats, amb un total de 359.082 des de l’inici de la pandèmia. A més, amb dades de la Universitat Johns Hopkins, torna a situar-se entre els deu països amb més casos de coronavirus al món, en superar l’Iran que es troba ara en l’onzena posició amb 347.450 contagis.

Atenent l’evolució dels contagis a Espanya, en els últims catorze dies s’ha contagiat un total de 62.028 persones. Tot i que el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (Ccaes), Fernando Simón, ha justificat aquest fort increment en un augment de la detecció a través dels tests PCR en l’últim mes, també ha assegurat que no es tracta d’una “bona xifra”.

Quant al nombre de defuncions totals, l’Estat espanyol es situa en quart lloc amb 28.646 morts, només superat pel Regne Unit (41.369), Itàlia (35.400) i França (30.429). En els últims catorze dies, han mort a Espanya 174 persones.

També et pot interessar