Espanya dobla els nous contagis en el segon dia consecutiu sense notificar defuncions

La xifra de nous casos de coronavirus a Espanya és de 137 aquest dimarts.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

La xifra de nous casos de coronavirus a Espanya ha arribat als 137, segons ha fet públic el Ministeri de Sanitat. Després de detectar-se ahir dilluns 71 nous contagis, la xifra més baixa des del 5 de març, aquest dimarts s’ha doblat el nombre de contagis notificats les últimes 24 hores. La xifra total augmenta així fins a 239.932 casos a l’Estat espanyol.

El Ministeri de Sanitat no ha notificat cap defunció aquest dimarts i indica que en els darrers set dies han mort 34 persones per Covid-19. En total, en tot l’Estat han perdut la vida 27.127 persones des que començà la pandèmia. Malgrat les dades fetes públiques aquest dimarts, el director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha afirmat que cal agafar-les “amb precaució”, perquè s’han de verificar i, a més, hi ha una comunitat autònoma que no ha pogut carregar les dades de la jornada.

Simón ha avançat que “les dades totals de morts s’actualitzaran una vegada a la setmana, una cosa que es farà en breu”. Així i tot, respecte a la xifra de víctimes ha indicat que la situació és “molt favorable”, perquè cada vegada hi ha menys ingressos a l'UCI.

De fet, el Ministeri de Sanitat ha notificat 243 noves hospitalitzacions en els últims set dies. Així, als hospitals espanyols ara hi ha 123.974 persones ingressades. També es manté la tendència del nombre d’ingressos a l’UCI, amb 11 més, fins als 11.413 actuals.

Quant al ball de xifres que està fent públiques el Ministeri en els últims dies i la disparitat respecte a la informació que proporcionen les comunitats autònomes i el Ministeri, Fernando Simón ha remarcat que la prioritat ara és “saber si hi ha gent perduda que està transmetent el coronavirus, quan no volem que ho facen”. “Seguir les sèries des de l’inici de la pandèmia és interessant, però no crec que dos o tres casos més d’una sèrie de cent dies aporten molt”. En canvi, per al responsable del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, “sí que aporta saber si de tots els sospitosos els fem la prova al 10% o al 90%”.

No descarta els partits amb aficionats

D’altra banda, Simón ha deixat la porta oberta que els partits de futbol es juguen amb públic en la tercera fase de la desescalada, en la qual entraran dilluns algunes comunitats autònomes.

Aquest dimarts s’han reunit amb Fernando Simón el ministre de Sanitat, la presidenta del Consell Superior d’Esports i diversos jugadors, i han conclòs que es valoraran els riscos que implicarien els partits amb públic i s’estudiarà la possibilitat que hi puga assistir durant l'última etapa de la desescalada. “No s’ha tancat cap decisió, però es podria plantejar” en funció de l’evolució de la pandèmia i la situació de les comunitats autònomes on es disputen els encontres, segons ha concretat.

També et pot interessar

stats