Espanya quasi dobla els contagis en les últimes 24 hores i trenca la tendència a la baixa

S’afegeixen dues morts, però les hospitalitzacions i els ingressos en UCI continuen pràcticament estables.

Dades que recull l'últim balanç del Ministeri de Sanitat
Dades que recull l'últim balanç del Ministeri de Sanitat / À Punt NTC

Els nous casos de coronavirus han augmentat significativament en les últimes 24 hores a Espanya. En l’últim balanç del Ministeri de Sanitat consten 196 casos diagnosticats enfront dels 108 identificats en el balanç anterior, és a dir, 88 nous casos en només un dia. Es trenca així la tendència descendent que seguien els nous contagis en els últims dies, tot i que mai havien baixat del centenar. Amb els nous contagis inclosos en les estadístiques del Ministeri de Sanitat, creixen fins als 247.086 els contagis des que va començar la pandèmia.

Més estables es mostren, en canvi, les xifres d’hospitalitzacions, ingressos en UCI i morts. Pel que a fa a la primera xifra, en els últims set dies s’han dut a terme 150 ingressos vinculats al coronavirus. Es tracta d’una quantitat pràcticament idèntica a la comunicada ahir dimarts, quan es van situar els contagis en 151. Des que va començar la pandèmia, 124.964 casos han requerit hospitalització a Espanya.

Respecte als ingressos en UCI, se n’han registrat tres més que en l’últim balanç i s’han situat en 16 durant els últims set dies. A les UCI dels hospitals espanyols s’han registrat 11.650 ingressos associats a la Covid-19 des del començament de la crisi sanitària.

Per últim, també descendeixen suaument les defuncions al conjunt d’Espanya. D’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, en l’última setmana s’han registrat una desena de morts, quatre menys dels comunicats en l’últim balanç. Des del començament de la pandèmia, un total de 28.327 persones han mort, dues més de les comunicades anteriorment.

També et pot interessar

stats