Espanya compra material sanitari a la Xina per 432 milions

Entre els productes adquirits hi ha equips de protecció individual, mascaretes, test ràpids, respiradors i guants.

Imatge de portada: El ministre Salvador Illa, durant la compareixença

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat un acord amb la Xina per a la compra de material sanitari per valor de 432 milions d’euros per a fer front a la pandèmia de coronavirus. Entre aquests productes hi ha equips de protecció individual, 550 milions de mascaretes, 5,5 milions de tests ràpids, 950 respiradors i 11 milions de guants.

Aquest subministrament es farà de forma escalonada i a finals d’aquesta setmana hi haurà un lliurament important de material. En aquest sentit, Illa ha tornat a afirmar que “no s’ha produït cap confiscació de material a les duanes i el govern espanyol ha donat suport i el continuarà donant a les accions de compra que facen les comunitats autònomes, com la feta per la Generalitat Valenciana amb 15 tones de material.

Illa ha dit que, addicionalment, el govern espanyol està activant la fabricació a l'estat de tots aquests tipus de productes. En aquest sentit, Illa també ha agraït la tasca de les empreses espanyoles amb capacitat de produir materials de protecció i respiradors “tant en l’àmbit de l’enginyeria per adaptar els processos de producció, en el proveïment de materials i també en l’àmbit organitzatiu. Tot aquest procés s’ha fet amb el suport del Ministeri d’Indústria”.

El ministre de Sanitat ha afirmat que “ara és el moment de la solidaritat amb Madrid. La lluita contra el virus està tensionant el sistema nacional de salut en alguns territoris i ara ho està fent concretament a Madrid. El govern espanyol vol donar les gràcies a totes les comunitats autònomes que han atés la nostra petició de proveir d’equips que ara no necessiten la Comunitat de Madrid”.

Finalment, Illa ha volgut destacar el “paper del president del govern espanyol en en dos fronts: l’emergència sanitària i la resposta econòmica. En el primer front la presidenta de la Comissió Europea ha posat en valor les consideracions del president Sánchez per tal de crear un ‘pla Marshall’ a escala europea que permeta rescatar el país. En materia econòmica, el paper actiu d’“Espanya juntament amb França per a activar el finançament necessari per a superar la crisi”.

També et pot interessar

stats