Espanya centra els seus esforços perquè s'alce la quarantena britànica a les illes

González Laya afirma que Espanya és un país segur i que les illes Balears i les Canàries presenten millors dades que el Regne Unit.

La ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya, en una imatge d'arxiu
La ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya, en una imatge d'arxiu / Chema Moya (Efe)

La ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya, ha anunciat aquest diumenge que el govern està “centrant els seus esforços” per a aconseguir que el Regne Unit elimine la quarantena obligatòria per a les persones que arriben procedents de les illes Balears i les Canàries.

Les raons són, en primer lloc, l'especificitat d'ambdues comunitats: són territoris insulars molt controlats; i en segon lloc, que les dades epidemiològiques a tots dos arxipèlags estan molt per davall de les dades del Regne Unit.

Aquestes declaracions són la resposta del govern espanyol a la decisió del Regne Unit d'eliminar Espanya de la llista de països exempts de passar quarantena.

González Laya ha assegurat que “Espanya és un país segur” que té contagis “igual que altres països europeus”, però que el més important és l'“esforç ingent” que s'està duent a terme per a identificar els nous positius i controlar els rebrots.

Pel que fa als tres grans brots en aquests moments (Barcelona, Lleida i Saragossa), que són els que més preocupen països com França i Bèlgica, Laya ha afirmat que les respectives comunitats autònomes “estan aplicant els protocols de detecció precoç que s'han acordat amb el Govern d'Espanya”.

Segons les últimes dades de Sanitat, publicades aquest divendres, en els últims 7 dies s'han registrat 10 noves morts, vora 11.000 positius confirmats per PCR i 327 hospitalitzacions, de les quals només 14 estan a l'UCI. Fins ara s'han realitzat a Espanya més de 4 milions de proves PCR.

També et pot interessar