Espanya baixa del centenar de morts per primera vegada en dos mesos

La xifra de contagis per PCR, 421, és la més baixa del mes de maig.

Espanya baixa del centenar de morts per primera vegada en dos mesos
Espanya baixa del centenar de morts per primera vegada en dos mesos

Per primera vegada en dos mesos la xifra de defuncions a Espanya baixa del centenar, amb només 87 morts registrades des d'ahir. Fins ara han mort 27.650 persones en tot el país.

El nombre de casos nous diagnosticats per PCR, 421, és el més baix des que va començar el mes de maig, i fa que la xifra de contagis des que va començar la pandèmia siga de més de 231.000.

Si s'inclouen en el recompte els casos confirmats per tests d'anticossos, que comptabilitza tant les persones amb coronavirus com les que no tenen símptomes en el moment de la prova (46.369), els contagis a Espanya arriben ja a 277.719.

També s'han produït 327 noves hospitalitzacions en les últimes 24 hores fins als 125.110 ingressats als hospitals espanyols, mentre que els ingressos a l'UCI s'han elevat en 28 de nous, fins als 11. 528 actuals.

Millora la detecció de casos a les comunitats autònomes

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón ha considerat una “bona notícia” la xifra de víctimes mortals, que se situa per sota del centenar per primera vegada en dos mesos i ha insistit en el fet que en la resta de dades s’ha de tindre en compte l’efecte del cap de setmana.

Simón ha explicat que els municipis de menys de 10.000 habitants reuneixen les condicions per a flexibilitzar les franges horàries d’eixides, perquè “en general, han sigut menys afectats que les grans ciutats i els riscos associats de transmissió allí són diferents”.

El responsable del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha assegurat que les comunitats autònomes estan detectant millor i de manera més precoç els nous casos positius, que continuen afegint-se en l’àmbit sanitari i sociosanitari i no al domiciliari i social.

Baixen els casos detectats i els que no es detecten

Segons Simón “l’epidèmia evoluciona bé i anem en molt bona direcció, però sempre tenim el dubte de saber si el que estem observant, és el que està passant”. Segons l’estudi de seroprevalença fet al conjunt de l’estat, només s’ha detectat un 10% dels casos de Covid-19 i hi ha hagut moltes variacions en el que les comunitats autònomes hi han pogut detectar.

“Igual que estan baixant els casos detectats, també estan baixant els caos que no detectem i per tant els riscos baixen en la mateixa mesura. Es poden flexibilitzar moltes mesures, però sempre amb molta prudència”, ha indicat Simón.

A partir de dilluns, les dades s’oferiran de vesprada

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha explicat també que a partir de demà, les dades de l’evolució de la pandèmia es donaran de vesprada, en considerar-se el dia natural, entre les 00 i les 24 hores, com a base de la notificació que realitzen les comunitats autònomes.

Això permetrà als tècnics del Ministeri de Sanitat disposar de temps per valorar les dades amb autonomies abans de preparar els seus informes i fer-los públics al llarg de la vesprada.

També et pot interessar

stats