Espanya augmenta la capacitat de producció de mascaretes a més de 10 milions d’unitats al mes

L’increment de la producció interna permetrà satisfer part de la demanda, en un moment de difícil abastiment en els mercats internacionals.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visita un taller tèxtil reacondicionat per a fabricar mascaretes
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visita un taller tèxtil reacondicionat per a fabricar mascaretes / La Moncloa

La indústria espanyola fabricarà més de 10 milions de mascaretes al mes, entre altres materials de protecció sanitària, per a satisfer les necessitats de la població contra el coronavirus. Serà a partir d’aquest cap de setmana quan el grup basc Mondragón rebrà quatre línies de producció de les seues instal·lacions xineses, segons ha avançat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Aquests recursos es completen amb l’aportació de huit tallers i dos fabricants nacionals de mascaretes, que han ampliat la producció per a proveir 300.000 unitats més a la setmana, és a dir, 1,2 milions de mascaretes més al més, juntament amb altres elements de protecció.

L’increment substancial de la producció nacional permetrà satisfer bona part de la demanda, en un moment de difícil abastiment en els mercats internacionals, segons ha explicat la ministra, que ha destacat les gestions de l’executiu i del seu ministeri per a habilitar “una reserva estratègica” de material sanitari, equips de protecció individual i mascaretes. I això serà fonamental tant per a l’atenció de la pandèmia com per a la reactivació de l’activitat i la desescalada progressiva de les mesures de confinament, ha explicat.

Reyes Maroto ha concretat en 10,5 milions les mascaretes que el govern central ha distribuït entre els treballadors i treballadores i ha xifrat en 77,8 milions d’unitat, el conjunt d’equips de protecció, test de detecció i dispositius de ventilació que s’han entregat a les comunitats autònomes fins al 14 d’abril.

La reactivació del turisme, sense data

D’altra banda, la ministra ha condicionat a l’evolució de la situació sanitària el calendari de reactivació de l’activitat turística, sobre el qual no s’ha aventurat a donar cap data. Sí que ha concretat, però, que el govern espanyol treballa amb un projecte de recuperació en dos fases, en la primera de les quals s’apostarà pel turisme nacional, amb destinacions i viatgers “segurs”, és a dir, lliures de Covid-19.

També et pot interessar

stats