Espanya ha adquirit més de 31 milions de vacunes AstraZeneca contra la Covid-19

El govern afirma que té "les capacitats necessàries" per a fer front a la segona onada de la pandèmia.

Imatge d’arxiu d’una mostra de la vacuna contra la Covid-19
Imatge d’arxiu d’una mostra de la vacuna contra la Covid-19 / Reuters

Espanya ja ha adquirit més de 31 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per AstraZeneca, ha afirmat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Com que aquesta vacuna requereix dues dosis, es tractaria d'un total de 15,5 milions d'immunitzacions.

En la compareixença d'aquest diumenge, en què Sánchez ha anunciat la declaració d'un nou estat d'alarma, el president del govern central també ha demanat a la ciutadania espanyola que es descarregue i faça servir l'aplicació per a mòbils Radar Covid-19, que permet conéixer el risc de contagi. El cap de l'executiu central ha emfasitzat la importància d'augmentar el nombre de persones usuàries, que segons dades de la consultora Smartme Analytics és del 13,6% de la població espanyola i l'11,8% de la valenciana.

Sánchez també ha assegurat que Espanya té una reserva estratègica sanitària de vora 600 milions de mascaretes i dos milions de tests antígens. El president ha afirmat que l'estat espanyol té "les capacitats necessàries" per a fer front a la segona onada de la pandèmia.

També et pot interessar

stats