Espanya acumula més de 12.000 nous positius, amb la pressió hospitalària a la baixa

El balanç del Ministeri de Sanitat arreplega 337 víctimes més.

Diversos clients en l'interior d'un bar a la localitat gallega de Verín, on ja s'ha reobert l'hoteleria
Diversos clients en l'interior d'un bar a la localitat gallega de Verín, on ja s'ha reobert l'hoteleria / Brais Lorenzo (Efe)

Sanitat ha registrat 12.289 nous positius de coronavirus i 337 víctimes més aquest dijous. A pesar d'aquesta significativa xifra de contagis, la pressió hospitalària continua baixant perquè, d’acord amb les dades oficials, l'ocupació hospitalària de pacients amb Covid-19 se situa en el 12,30%. És més elevada, un 28,64% dels llits, en el cas de les unitats de cures intensives (UCI).

Per al director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, les dades evidencien una evolució “favorable” de la pandèmia, encara que estan lluny dels valors desitjables. En aquest sentit, ha apuntat que la incidència acumulada dels últims catorze dies és de 325 casos per cada 100.000 habitants, però l’objectiu seria establir una incidència de 50 o 25 casos, uns valors als quals Simón no confia arribar abans de gener o febrer.

Segons ha afirmat, el comportament social de “dos períodes crítics” de desembre, com el pont de la Puríssima i Nadal, seran determinants per a avançar cap a les xifres desitjables.

També et pot interessar

stats