Les escoles i els instituts resisteixen l'envit de la pandèmia

Els centres educatius d'Alacant i Castelló registren la millor tendència pel que fa a grups confinats.

Les escoles i els instituts resisteixen l'envit de la pandèmia
Les escoles i els instituts resisteixen l'envit de la pandèmia

Els centres educatius valencians aguanten de moment en plena segona onada de la pandèmia. El curs escolar va arrancar amb incertesa, nervis i preocupació de les famílies per la salut dels menors i enmig dels nous protocols amb què els centres tracten de mantindre els contagis a ratlla. L'esforç sembla que està funcionant fins ara. Els grups confinats en escoles i instituts valencians en les set setmanes des que va començar el curs escolar han anat incrementant-se, però de manera sostinguda. Segons les dades que cada setmana envia la Conselleria d'Educació, al finalitzar la setmana del 19 al 23 d'octubre hi havia a tot el territori valencià 388 grups confinats totalment o parcialment (d'un total de 47.000), pels 307 d'una setmana abans o els 373 de començaments d'octubre. La pujada de la xifra total d'aules confinades es registra després de dos setmanes de descensos en aquesta tendència.

Aquest mateix dimecres, l'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat content de com està evolucionant el curs escolar pel que fa a contagis. Ribó, que ha mantingut aquest dimecres una reunió amb la Conselleria de Sanitat per a coordinar accions, ha remarcat el treball conjunt de les institucions. "Estem contents fina ara de com s'ha desenvolupat el nou curs escolar, sense greus problemes de contagis i ens sembla molt important arbitrar les mesures necessàries perquè açò puga continuar així", ha remarcat. Ribó ha anunciat que, per a frenar l'avanç del coronavirus, es potenciarà d'una manera "clara" la ventilació d'espais tancats com ara centres esportius, culturals i escolars amb l'objectiu de reduir el risc de contagi. A més, el primer edil ha reclamat que "s'arbitren normes" per a les activitats extraescolars, amb la finalitat que el curs continue marxant "bé" com ho ha fet fins ara.

Imatge d'arxiu d'uns alumnes d'un institut de secundària / Ismael Herrero (Efe)

L'evolució de la xifra d'aules confinades no és semblant als centres de les tres províncies. A Alacant, per exemple, l'última setmana escolar van haver-hi 132 grups confinats totalment o parcialment, xifra més elevada que la setmana prèvia però més baixa que les dues anterior. Les pitjors dades als centres escolars de la província d'Alacant fins ara es varen registrar al final de la setmana que va del 28 de setembre al 2 d'octubre, quan hi hagué 173 grups de 117 centres escolar amb algun tipus de confinament per contagis.

A la província de Castelló, que té 6.000 grups, va ser la setmana del 5 al 8 d'octubre la que va acumular pitjors dades fins ara. Aquesta setmana hi havia 61 grups confinats de 30 centres, sempre segons les dades que facilita setmanalment Educació. En l'últim balanç hi ha 32 grups de 27 centres afectats per confinaments parcials o totals, dos grups menys que una setmana abans.

A la província de València, que té vora 24.300 grups, l'evolució durant l'última setmana sí que marca un creixement pel que fa a grups confinats i a centres afectats. En concret, a finals de la setmana passada hi havia a la província de València 224 grups amb algun tipus de confinament, pels 147 de la setmana anterior. La xifra de centres també ha crescut de 104 a 133. Fins la setmana passada, les dades a València es mantenien estables.

La Conselleria d'Educació recordava aquest dilluns que durant l'última setmana, el 99,2% de les escoles i instituts valencians sostinguts amb fons públics varen seguir les classes presencials sense cap incidència. I el 86,5% dels centres no tenien cap aula totalment o parcialment confinada.

També et pot interessar

stats