Les escoles d'estiu obriran amb restriccions i menys assistents

A partir de la fase 3 es permeten les activitats a l'aire lliure dedicades al públic infantil i juvenil.

Les escoles d'estiu obriran amb restriccions i menys assistents
Les escoles d'estiu obriran amb restriccions i menys assistents

Les escoles d'estiu de la Comunitat comencen a preparar-se per a obrir en unes condicions molt diferents de les que estan acostumades, entre estrictes mesures sanitàries i amb molts menys participants.

El govern ha autoritzat per a la fase 3 les activitats a l'aire lliure dedicades al públic infantil i juvenil, sempre que es garantisquen les mesures de seguretat.

No totes les escoles ni campaments tornaran a l'activitat, però segons el director de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, l'IVAJ està treballant amb els ajuntaments, les entitats juvenils i les empreses dedicades a l'oci educatiu per a fer possible la reobertura de molts d'aquests espais, que juguen un paper important en la socialització de la xicalla.

Segons Martí, la idea amb què treballa la Generalitat és oferir activitats restringides a un àmbit molt local, amb aforaments limitats i grups bastant reduïts, per tal d'evitar el contacte.

Les activitats es desenvoluparan en espais clarament separats, a l'aire lliure o en recintes tancats amb ventilació. Es limitarà el nombre de participants al 75%, fins a arribar com a molt al centenar i es formaran subgrups de 10 persones com a màxim, de les quals s'encarregarà un monitor o monitora.

Pel que fa al menjar, s'evitarà l'autoservei, s'oferirà un menú tancat, i s'organitzaran torns de menjar per a garantir les distàncies de seguretat. El responsable de l'IVAM és conscient que la limitació de l'aforament, els canvis en els serveis de menjador o l'increment de monitors poden encarir prou les ofertes.

Tot i això, molts d'aquests projectes educatius i d'oci estan ja obrint els terminis d'inscripció, com és el cas de l'Escola d'Estiu de l'Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre) o l'escola de surf Mediterranean Surf School, instal·lada en la platja de la Patacona d'Alboraia (Horta).

Altres municipis, en canvi, han reconvertit per complet la seua oferta, com l'ajuntament de València, que enguany oferirà el programa Estiu Jove, totalment virtual i gratuït, amb cursos d'idiomes, habilitats artístiques i ferramentes tecnològiques.

També et pot interessar

stats