Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Escola Valenciana: “El valencià facilita l’aprenentatge d’altres llengües”

21 min.

Dilluns dia 8, comença el procés de matriculació per al curs 2020-2021 en infantil i primària. Un procediment que enguany serà telemàtic i sobre el qual plana la incertesa generada per la crisi sanitària de la Covid-19. A tres mesos del començament del curs, encara no se sap molt bé en quines condicions es tornarà als centres educatius.

Per a facilitar aquest procés i ajudar les famílies que així ho desitgen Escola Valenciana ha posat en marxa una campanya, que inclou un web, on les persones interessades poden posar-s’hi en contacte i exposar els dubtes que tinguen.

La Federació d’Associacions per la Llengua defén un model educatiu plurilingüe amb el valencià com a llengua vehicular. “El valencià facilita l’aprenentatge d’altres llengües”, ha afirmat en Les notícies del matí Mari Carmen Díaz, membre d’Escola Valenciana. Ha afegit que han enviat cartes als instituts perquè les passen a les famílies amb informació sobre els programes que inclouen el valencià com a llengua vehicular per a facilitar l’elecció de centre a l’alumnat que passa a l’ESO el curs que ve.

“La xicalla ha de tornar a escola en les millors condicions”

Sobre la tornada a les classes presencials al setembre, Mari Carmen Díaz ha deixat clar que “la xicalla ha de tornar a escola en les millors condicions”, i que “cal prioritzar que estiguen en un lloc segur” perquè “les persones estan per davant”. Tanmateix, ha comentat que fer plans a tres mesos vista és impossible, donada la situació actual; dependrà de com evolucione la pandèmia o de si s’ha trobat una vacuna en aquest termini.

Contingut no disponible
stats