Els ERTO ja afecten 187.294 treballadors valencians

Quasi 300 dels expedients són d’empreses amb centres de treball en més d’una comarques.

Un equip de treballadors de la construcció en una imatge d'arxiu
Un equip de treballadors de la construcció en una imatge d'arxiu / Pixabay

Un total de 187.294 treballadors valencians estan a hores d’ara afectats per un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) derivat del bloqueig econòmic que està causant l’expansió del coronavirus, segons les dades facilitades per la Conselleria d’Economia Sostenible.

Aquestes xifres fan referència als ERTO tramitats des del 12 de març passat fins a ahir diumenge, 29 de març, i es deriven dels 31.648 ERTO que han registrat empreses que desenvolupen la seua activitat a la Comunitat Valenciana.

A la Direcció General de Treball, on es registren les empreses amb centres de treball a la Comunitat Valenciana, se’n gestionen 285 per a 30.487 treballadors.

Per comarques, les del centre de la Comunitat Valenciana són les que presenten més assalariats afectats per la minva o la reducció de la producció, ja que les empreses n’han presentat 15.157. Aquests ERTO repercutiran sobre 77.700 treballadors.

Pel que fa a les comarques del sud, a Alacant quedaran temporalment en l’atur 61.892 treballadors perquè se n’han presentat 12.454 d’empreses radicades en aquesta zona. Per acabar, a les comarques del nord els 3.752 ERTO afectaran 17.145 treballadors.

Aquestes dades es coneixen el dia de moratòria que ha donat el govern a les empreses abans d’aplicar-se el decret que obliga a detindre l’activitat d’aquelles empreses que es dediquen a activitats no essencials.

També et pot interessar

stats