Els ERTO hauran de mantindre’s transitòriament en una primera etapa de tornada a la normalitat

Yolanda Díaz creu que en l'etapa posterior a la fi de l'estat d'alarma s'haurà de respondre a una nova visió del treball.

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, durant la comissió de treball, inclusió, seguretat social i migracions del Congrés
La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, durant la comissió de treball, inclusió, seguretat social i migracions del Congrés / Europa Press

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assenyalat que el disseny de l'estratègia per a la recuperació partirà de dues fases i que en la primera, en què l'excepcionalitat es manté, els expedients de regulació temporal d'ocupació per força major continuaran tenint "una gran rellevància", i per això hauran de mantindre's transitòriament.

Així ho ha assenyalat durant la intervenció en la comissió de treball, inclusió, seguretat social i migracions del Congrés, en què ha apuntat que els ERTO evolucionaran per a donar resposta a les noves necessitats de les empreses.

A més, la ministra creu que en l'etapa posterior a la fi de l'estat d'alarma s'haurà de respondre a una nova visió del treball, sobretot respecte al temps de treball i al lloc on es desenvolupa.

"La crisi sanitària ens ha posat davant dels ulls una reflexió sobre les noves maneres de treball que ja no podrem postergar", ha remarcat. Així mateix, considera que la figura del permís retribuït recuperable pot mantindre's com una possibilitat, "que es podrà utilitzar si hi ha acord entre l'empresa i els representants".

Així mateix, ha assenyalat que l'assaig del teletreball en les setmanes de crisi sanitària ha obert més possibilitats a aquesta figura laboral, que convindria potenciar. "La situació d'aïllament ha posat de manifest que han d'existir sistemes fiables i homologats, particularment en relació amb el teletreball", ha valorat.

També et pot interessar

stats