Els ERTO han d’incloure les persones treballadores fixes discontínues

S’han resolt el 83% dels 62.052 expedients de regulació temporal d'ocupació presentats, que afecten 369.844 persones.

Un grup de treballadors en una obra
Un grup de treballadors en una obra / Alejandro Avila Cortez (Pixabay)

Els treballadors fixos discontinus també s’han d’incloure en els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) previstos en el reial decret llei de mesures urgents extraordinàries pel coronavirus.

Així ho estipula la instrucció que ha dictat la Conselleria d’Economia, que publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat, i que estén aquesta mesura de protecció tant als fixos discontinus contractats abans de l'entrada en vigor del reial decret com a aquells que haurien sigut contractats de no haver-se produït la crisi sanitària, segons la planificació de l’empresa. En aquest segon cas, s’hauran d’incloure en l’ERTO des de la data que es va presentar.

És a dir, han de ser incorporats en les condicions fixades pel conveni col·lectiu aplicable, procedint a la crida legalment prevista, i a ser donades d'alta i incloses en l’expedient. En el cas que l’ERTO ja s’haguera presentat i resolt sense incorporar-los, l'empresa haurà de sol·licitar una esmena.

62.052 ERTO i 369.844 persones afectades

El degoteig d’ERTO no para. Les empreses valencianes ja han presentat 62.052 expedients de regulació temporal d'ocupació per la crisi del coronavirus, que afecten 369.844 persones.

La Direcció General de Treball ja ha resolt el 82,89% dels ERTO, una xifra lleugerament inferior a la de dies anteriors, quan es reportava l’aprovació del 84%. Aquesta diferència a la baixa s’explica perquè encara se’n continuen presentant.

Darrere d’eixe 82,89% hi ha 51.438 ERTO per a 269.598 treballadors, a data d’aquest dijous. L’aprovació o resolució de l’expedient per part de Treball, un òrgan que depén de la Conselleria d’Economia, és el pas previ per a activar el cobrament de les prestacions.

Del total d’ERTO resolts, el 88,86% correspon al sector serveis, i dels expedients sol·licitats, el 86% és d'empreses d'aquest sector.

També et pot interessar

stats