Els ERTO afecten ja 175.449 valencians

Fins al moment s’han presentat 29.274 expedients de regulació temporal d’ocupació al nostre territori.

El sector serveis és el més colpejat pels ERTO
El sector serveis és el més colpejat pels ERTO / À Punt NTC

Els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) continuen augmentat a la Comunitat Valenciana i s’acosten ja als 30.000. Segons les últimes dades, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha rebut 29.274 sol·licituds que afecten 175.449 treballadors i treballadores.

La Direcció Territorial de València continua sent la que més expedients ha registrat, 14.051, que afecten 72.824 treballadors. A Alacant han arribat 11.460 expedients per a 57.044 persones, i a Castelló 3.501 ERTO que afecten 15.988 treballadores i treballadors.

A la Direcció General de Treball, on es registren les empreses amb centres de treball en més d’una província, s’han presentat 262 ERTO per a 29.593 treballadors.

El 89% dels ERTO afecten empreses amb menys de 10 treballadors i treballadores i el 86% colpeja el sector dels serveis.

Convé recordar que durant la suspensió del contracte, la persona treballadora continua vinculada a l’empresa, però sense dret a percebre el sou, ni la resta de complements, com ara pagues extres o vacances. A més, quan finalitze la situació excepcional, es reincorporarà a l’empresa, i no perdrà l’antiguitat a l’efecte d’acomiadament, ja que la suspensió del contracte és per una causa aliena al treballador.

El govern espanyol prohibeix els acomiadaments

Aquest divendres, el Govern d’Espanya anunciava la prohibició dels acomiadaments durant la crisi del coronavirus. Així, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha explicat que l’executiu “no permetrà que s’aprofite la Covid-19 per a acomiadar treballadors” i que no es poden extingir els contractes temporals amb l’excusa de la crisi.

També et pot interessar

stats