Entren en vigor les noves mesures restrictives per a contindre la tercera onada

Tanquen bars, restaurants i instal·lacions esportives, i els comerços no essencials hauran de tancar a les 6 de la vesprada.

Una treballadora retira cadires d'un establiment en una imatge d'arxiu
Una treballadora retira cadires d'un establiment en una imatge d'arxiu / Europa Press.

Des de la mitjanit d'aquest dijous han entrat en vigor les noves restriccions per a contindre l’impacte de la tercera onada, que avança sense fre a la Comunitat Valenciana. Entre aquestes mesures, dues destaquen pel gran impacte en la vida quotidiana dels valencians: el tancament total del sector de la restauració –que fins ara tenia limitada l'activitat fins a les 5 de la vesprada– i la reducció de l'horari comercial dels establiments comercials a les 6 de la vesprada.

Les últimes dades de la Conselleria de Sanitat Universal marquen nous màxims. Per primera vegada s’han superat els 9.000 contagis diaris i els 4.000 ingressos hospitalaris.

D’altra banda, la incidència continua disparada. La Comunitat Valenciana ha superat per primera vegada una incidència acumulada de 1.000 casos, en concret 1.075,77 per cada 100.000 habitants, mentre que la pressió hospitalària està desbordada: un 38,60% d'ocupació de llits d'aguts per pacients de Covid i un 55,30%, segons dades del Ministeri de Sanitat.

Les noves mesures:

  • Centres d’oci: tancament cautelar dels centres recreatius de jubilats, ludoteques i centres d’oci juvenil, amb la supressió corresponent de tota l’activitat.
  • Casals festers: tancament dels centres on es fan les activitats festeres tradicionals.
  • Restauració: tancament de bars, restaurants, cafeteries i establiments d’oci. A excepció dels casos següents: si presenta servei d'arreplega de menjar o d’enviament a domicili, si presten servei en hospitals o clíniques (només per a l’ús de professionals i acompanyants de malalts), serveis de restauració en hotels (exclusiu per als clients allotjats), si estan ubicats en empreses o llocs de treball, servei de menjadors escolars i locals de restauració en àrees de servei.
  • Sales recreatives: tancament de les sales de bingo, casinos i sales de jocs i apostes.
  • Instal·lacions esportives: tancament cautelar dels espais esportius, que inclou els relacionats amb centres esportius, clubs, gimnasos i centres d’entrenament, entre d’altres.
  • Comerços: tancament de tots els locals comercials i grans superfícies a les 18:00 hores, a excepció d’aquells serveis essencials com els vinculats amb l’alimentació i les farmàcies.
  • Vetlatoris, soterrars i celebracions: hi haurà un límit de 15 persones en els actes que tenen lloc a l’exterior i de 10 persones en espais tancats.
  • Residències d’estudiants: en aquelles residències que estiguen dins del campus universitari hi haurà un aforament del 30% a les zones comunes, inclosos els menjadors, i es prohibiran les visites.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) també especifica diverses excepcions que permetran a alguns establiments comercials, bars i restaurants continuar operant. En aquest enllaç pots consultar quines són.

També et pot interessar

stats