Entra en vigor el preu màxim de 0,96 euros per a les mascaretes quirúrgiques

En el cas de les solucions hidroalcohòliques, l’import màxim serà de 0,021 euros/ml per a envasos de 150 ml.

Entra en vigor el preu màxim de 0,96 euros per a les mascaretes quirúrgiques
Entra en vigor el preu màxim de 0,96 euros per a les mascaretes quirúrgiques

Des d’aquest divendres les mascaretes quirúrgiques tindran un cost màxim de 0,96 euros, amb IVA inclòs, després de la publicació de l'acord de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments en el Butlletí Oficial de l’Estat i que fixa l’import.

En el cas dels gels i les solucions hidroalcohòliques, el preu serà de 0,021 euros/ml per a envasos de 150 ml, 0,018 per a envasos entre 150 ml i 300 ml i de 0,015 euros/ml per als de 300 a 1.000 ml.

La fixació de preus màxims per part del Ministeri de Sanitat està destinada a garantir l'accés de la població als productes d'ús recomanats com a mesures higièniques per a la prevenció de contagis de Covid-19.

La fixació de preus era una reivindicació del Consell General de Col·legis Farmacèutics, que ha valorat positivament la regulació de les mascaretes quirúrgiques, en considerar que frenarà l'especulació. L'organització col·legial ha recordat, no obstant això, que la seua proposta va ser fixar el preu en origen, amb la finalitat d'evitar desproveïments.

No es compensarà els que les hagen comprades a preus superiors

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que no hi haurà cap mena de compensació per a les farmàcies que hagen adquirit mascaretes a preus superiors als 0,96 euros fixats.

Illa ha destacat el "molt bon paper" que està fent la xarxa de farmàcies d'Espanya. A més, atés que aquest tipus de mascaretes són un producte molt demandat, ha afegit que: "entenc que cap farmàcia tindrà estoc d'aquest producte que ha anat tenint eixida en el mercat".

També et pot interessar

stats