Entra en vigor l'orde que permet fer esport i eixir a passejar

Espanya estrena una nova relaxació de les mesures del confinament, segons franges horàries i sense límit de temps.

Les persones majors podran eixir a passejar a soles o amb la persona convivent, després de quasi 50 dies de confinament (Efe)
Les persones majors podran eixir a passejar a soles o amb la persona convivent, després de quasi 50 dies de confinament (Efe)

Des de les 6:00 hores d’aquest dissabte, les persones majors de 14 anys poden fer esport individual o passejar sense contacte, una vegada al dia i sense límit de temps, però respectant uns horaris i mantenint la distància de seguretat.

És la segona mesura de relaxació del confinament a Espanya, després que diumenge passat entrà en vigor la norma que permet passejar durant una hora als menors de 14 anys, a no més d'un quilòmetre de casa i acompanyats d'un adult. I té lloc a prop de 50 dies des de l'activació de l'estat d'alarma a poc més de 48 hores de que dilluns comence la fase zero de la desescalada. En aquesta ocasió també podran eixir a passejar les persones majors, a soles o en companyia de la persona convivent. Per a evitar aglomeracions s'ha modificat la franja horària en què han de desenvolupar-se els desplaçaments dels xiquets, que serà de les 12:00 hores a les 19:00 hores.

Aquestes activitats es podran fer durant les franges horàries establides i per les vies o espais d'ús públic per a fer les activitats físiques que permet la normativa. Així, els passejos es poden fer amb una distància no superior a un quilòmetre respecte al domicili. La limitació no és aplicable a la pràctica no professional de qualsevol esport individual, que està permesa dins del municipi on es resideix.

Durant els passejos es pot eixir acompanyat d'una sola persona convivent. No obstant això, aquelles persones que per necessitat hagen d'eixir acompanyades podran fer-ho també per una persona treballadora de la llar a càrrec o persona cuidadora habitual.

No poden fer aquests desplaçaments les persones que presenten símptomes o que estiguen en aïllament domiciliari a causa d'un diagnòstic per Covid-19, que estiguen en període de quarantena domiciliària. Així mateix, tampoc podran fer ús d'aquesta habilitació els residents en centres sociosanitaris de majors.

Tres franges

D’aquesta manera, les tres franges que ha estabirt el govern espanyol són les següents:

- De 6:00 a 10:00 hores i de 20:00 a 23 hores. Es podrà fer esport de manera individual sense límit d’espai físic i passejar acompanyat d’una persona sempre que no s’allunyen més d’un quilòmetre de casa.

- De 10:00 a 12:00 hores i de 19:00 a 20:00 hores. Aquesta franja està reservada per a les persones que requerisquen passejar acompanyades d’un cuidador o cuidadora i per a les persones majors de 70 anys.

- De 12:00 a 19:00 hores. Aquest espai temporal es reserva per a menors de 14 anys, en les mateixes condicions que fins ara.

Requisits per a evitar el contagi

- Durant la pràctica de les activitats físiques s’ha de mantindre una distància interpersonal almenys de dos metres.

- S'han d'evitar els espais concorreguts, així com aquells llocs on puguen existir aglomeracions.

- En la mesura que siga possible, l'activitat física ha de fer-se de manera continuada, evitant parades innecessàries a les vies o espais d'ús públic. Quan siga necessari fer una parada, ha de ser pel temps estrictament necessari.

- Han de complir-se les mesures de prevenció i higiene contra la Covid-19 indicades per les autoritats sanitàries.

Llocs permesos

- Es pot circular per qualsevol via o espai d'ús públic, inclosos els espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecten els límits establits en l’orde.

- No estarà permés accedir a instal·lacions esportives tancades.

- No es pot fer ús de vehicle motoritzat o del transport públic per a desplaçar-se amb la finalitat de practicar l'activitat física.

També et pot interessar

stats