Empreses valencianes i particulars es bolquen en iniciatives solidàries contra el coronavirus

Fabriquen material de protecció, com ara mascaretes, respiradors, i altres objectes d'ús sanitari.

Material fabricat per Coronavirus Makers
Material fabricat per Coronavirus Makers / À Punt NTC

Les iniciatives solidàries d’empreses i particulars per a ajudar a lluitar contra la pandèmia de coronavirus estan esguitant aquests dies per tot el territori valencià i són, sense dubte, part de la millor cara d’aquesta crisi sanitària i social.

Hi ha exemples diversos, com el cas de l’empresa de Bocairent Creaciones Euromoda (Vall d'Albaida), que va entregar el passat divendres 4.000 mascaretes fabricades a les seues instal·lacions per a la residència i altres necessitats del municipi. Companyies d’Elda, Petrer o Monòver s’han oferit als ajuntaments per a fabricar i esterilitzar mascaretes (estimen una capacitat de 8.000 en poques hores), mentre que una firma de moda de Manises (l'Horta), The-Are, ha decidit parar la producció i posar-se a fabricar mascaretes per als hospitals que ho necessiten. I la Universitat Jaume I de Castelló va posar la setmana pasada a la disposició del sistema sanitari instal·lacions, equipaments, grups d'investigació i material sanitari en estoc per a fer front a l'alarma sanitària provocada pel coronavirus.

Les iniciatives arriben per moltes vies. En ocasions són les empreses les que prenen la iniciativa. En altres casos, són veïns i ajuntaments els que fan una crida a la col·laboració. És el cas de Puçol, on Protecció Civil, l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament, la tintoria Delianet i un col·lectiu de veïnes posaren en marxa el divendres una idea solidària per a dissenyar i cosir màscares. El grup de treball fabricarà màscares per a xiquets i també per a adults. L’Ajuntament ha fet una crida a la población per a que envíen tela de cotó blanca i també per a que reclutar persones que puguen i vullguen cosir.

I en altres casos, són professionals que s’organitzen a través de les xarxes davant l’escassetat de mitjans per a fer front a la pandèmia. És el cas de Coronavirus Makers, voluntaris que s’estan coordinant per aprofitar la impressió 3D per a crear mascaretes, respiradors i altres materials d’ús sanitari.

A les xarxes socials també hi ha persones organitzant-se i col·laborant en la creació de màscares. Modistes i equips de disseny, per mencionar dos col·lectius, intercambien aquests dies patrons, iniciatives i la intenció d’ajudar de forma solidària en aquesta crisi sanitària.

També et pot interessar

stats