Empreses valencianes fabriquen sis milions de mascaretes a gran escala per a sanitaris

L'acció està coordinada per la Conselleria d'Economia amb el sector tèxtil i es preveu confeccionar unes 25.000 unitats diàries.

Prototip de la mascareta confeccionada
Prototip de la mascareta confeccionada / GVA

La Conselleria d'Economia coordina un projecte de fabricació de sis milions de màscares quirúrgiques a gran escala en empreses de la Comunitat Valenciana, amb la previsió de confeccionar unes 25.000 unitats diàries per companyia per a lluitar contra el coronavirus.

En aquesta iniciativa col·laboren l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), l'Associació d'Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (Ateval) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (Aitex), que ha obtingut l'homologació dels teixits i materials perquè les empreses valencianes que s'han oferit a fabricar mascaretes ho puguen fer.

Els assajos realitzats amb el material de les mascaretes s'han centrat en tres paràmetres: determinació in vitro de l'eficàcia de la filtració bacteriana, respirabilitat (pressió diferencial) i pressió de la resistència a les esguitades.

Paral·lelament, Ateval col·labora en la confecció de mascaretes proporcionant i facilitant empreses que complisquen determinades condicions higièniques, ja que és necessari que compten amb sala blanca per a fabricar.

També et pot interessar

stats